Welkom in Playa del Carmen


Playa del Carmen, nu de op twee na grootste stad in Quintana Roo, behoort samen met Tulum tot de meest trendy steden van de Riviera Maya in Mexico. De stranden van de stad, gelegen aan de windluwe zijde van de Cozumel, liggen vol met topfitte Europeanen. Het water is niet zo helder als in Cancún of Cozumel en het zand misschien niet zo perfect als verder naar het noorden, maar Playa (zoals de lokale bevolking het noemt) groeit en groeit.

Slenterend door Quinta Avenide, de autovrije straat van Playa del Carmen, draait het allemaal om zien en gezien worden.

De stad is ideaal gelegen: dichtbij de internationale luchthaven van Cancún, maar ver genoeg naar het zuiden om gemakkelijk Cozumel, Tulum, Cobá en andere bestemmingen te kunnen bezoeken. De riffen hier zijn uitstekend, waardoor je er heerlijk kunt duiken en snorkelen. Ga op zoek naar roggen, murenen, zeeschildpadden en een grote verscheidenheid aan koralen. De lavendel hoornkoralen zorgen voor zeer schilderachtige vergezichten.

Door de dagelijkse toevoer van cruiseschipbezoekers voelt Playa’s toeristische centrum nu als een massatoeristische bestemming, maar het slaagt erin om zijn Europese elegantie te behouden. Je hoeft maar een paar straten ten westen van de hoofdstraat te begeven om een glimp op te vangen van de minder toeristische kant van de stad.

Openingsbeeld: Mustang_79 / iStock

 

Laat je inspireren