Welkom in Toronto


Dit is Toronto, de veelzijdigste en meest multiculturele stad op de planeet: hier worden meer dan 140 verschillende talen gesproken. Er is geschat dat meer dan de helft van de bewoners van Toronto buiten Canada geboren is en ondanks de complexe samenstelling kunnen de inwoners van Toronto het goed met elkaar vinden. Bij goed weer is het genieten geblazen: een levendige, grote stad die gonst van de activiteiten. Een paar van de beste restaurant ter wereld zijn hier te vinden, naast de gezellige bars, clubs en eclectische festivals.

Ja, de winter in Toronto lijkt soms eeuwig te duren. De overbelaste snelwegen en het verouderde openbare vervoer zijn soms een regelrechte ramp. Maar als je komt met een beetje geduld, een open houding en tijdens de gematigde en kleurrijke lente of herfst, dan heb je er ongetwijfeld een geweldige tijd.

Er is nieuwe, internationale buzz rond Toronto. Misschien is het de instroom van nieuwe bewoners vanuit de hele wereld; of waren het de Pan-Amerikaanse Spelen die Toronto in de spotlight plaatsten? Hoe dan ook, deze stad groeit steeds meer in zijn grootsheid.

Openingsbeeld: rabbit75_ist / iStock