Welkom in Noord-Amerika


Het hart van Noord-Amerika klopt in torenhoge bossen, glooiende velden, uitgestrekte woestijnen, opwindende metropolen en extravagante oases.

Cultuur

De iconische steden, die eigenlijk geen introductie behoeven, zijn slechts de kers op deze rijke cultuurtaart. Natuurlijk is er het Museum of Modern Art in New York en het Smithsonian in Washington D.C., maar de buzz van muziek, kunst en film sijpelt door in het dagelijks leven, waarin burgers net zo veel creëren als consumeren. Noord-Amerika is van oudsher een smeltkroes van culturen en identiteiten; hun multiculturele kunst neemt in de wereld een belangrijke plaats in. Van Toronto's filmfestival tot Mexico City's bloeiende muziekscene- Noord-Amerika is een waar allegaartje van verlichtende ervaringen die staan te trappelen om ontdekt te worden.

Eten

Op één Noord-Amerikaanse avond worden gloeiend hete stukken vlees bereid in een Texaans road house, terwijl getalenteerde chefkoks biologische producten met Aziatische accenten tot meesterwerken maken in restaurants aan de westkust. De plaatselijke bevolking haalt simpele taco's bij straatkraampjes in Mexico en aan de andere kant van het continent verdwijnen gouden frieten onder een berg stomende jus en kaas op een bord poutine. Op een pier in Maine wordt verse kreeft geserveerd, in een wijnbar in Vancouver oesters en champagne en bij een pub in het Middenwesten pizza en bier. De manieren om à la Americana te dineren zijn eindeloos.

Landschappen

Zelfs de meest hardcore Noord-Amerikaanse stedelingen staan versteld wanneer ze geconfronteerd worden met de pure natuurlijke schoonheid van hun continent. Noord-Amerika heeft het zeldzame recht om elke klimaatzone te omvatten; van rode steenwoestijnen tot weelderige tropische regenwouden. De diepste kloof in Mexico's Copper Canyon en de torenhoge Mount McKinley in Alaska overschrijden geografische extremen. Of je je nu ontspant op een vrijwel ongerept strand, over de hellingen van de Great White North racet of de iconische rotsen van de Grand Canyon verkent: Noord-Amerika zal hoe dan ook een enorme indruk maken.

Avontuur

In dit gebied regeert het avontuur. Maak een wandeltocht door de Canadese wildernis, stap achter het stuur voor een legendarische roadtrip langs Route 66 of verken eeuwenoude tradities en rituelen bij mysterieuze ruïnes van Maya’s en Azteken. Wat je reisdromen ook zijn, Noord-Amerika biedt een waaier aan culturen, keukens, landschappen, geschiedenis en avonturen.

Openingsbeeld: filippobacci, JamesBrey, stockstudiox / iStock