Wildlife reservaat in Malawi verwelkomt 13 nieuwe giraffes

Redactie Lonely Planet
Wildlife reservaat in Malawi verwelkomt 13 nieuwe giraffes

African Parks, de non-profit organisatie onder leiding van Prins Harry, heeft een historische overplaatsing van dertien giraffes naar het Majete Wildlife Reserve in Malawi aangekondigd. Het is de allereerste introductie van deze soort in een van de nationale parken of reservaten van Malawi. 

Het ging om een enorme klus, met maanden van minutieuze planning die nodig was om de gezondheid en veiligheid van de dieren te garanderen. Negen van de giraffes werden 2500 kilometer over de weg verplaatst van een privéreservaat in Zuid-Afrika. De andere vier werden verplaats vanuit een privé kudde in Malawi. Craig Hay, de parkmanager van het Majete Wildlife Reserve, vertelt: ‘Majete is zowel de perfecte habitat voor giraffes en biedt daarnaast ook de benodigde bescherming om hen en alle andere wildlife te behouden.  We hopen een gezonde populatie te krijgen om de biodiversiteit hier te vergroten en het toerisme te stimuleren om de economische waarde van Majete voor de lokale bevolking te vergroten. Ook willen we regionale inspanningen ondersteunen om deze prachtige soort te behouden.’

Hoewel Zuidelijk Afrika gezonde aantallen giraffes heeft, kan dat niet worden gezegd voor Malawi, met iets meer dan een dozijn giraffes voor de overplaatsing. Het is te hopen dat deze recente komst een duurzame populatie zal vormen die zich in de komende jaren kan gaan vermenigvuldigen en verder zal toenemen met de bescherming van het wildlife reserve. 

Openingsbeeld: WLDavies / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram