Wekker zetten: 8 april is de roze supermaan te zien

Redactie Lonely Planet

Nu we zo veel mogelijk binnen moeten zitten, waarderen we de natuur om ons heen misschien wel nog meer. Het natuurschoon dat je niet mag missen is de roze supermaan die je veilig vanuit het raam kunt bekijken. 

De volle maan van deze maand wordt een supermaan genoemd omdat hij zich op de elliptische baan het dichtst bij de aarde bevindt, waardoor hij veel groter en helderder lijkt dan normaal. De roze supermaan van april wordt de grootste en helderste van het hele jaar, maar is helaas niet echt roze van kleur.

Deze maan heeft zijn naam gekregen omdat de volle maan in april door inheemse Amerikaanse stammen de pink moon werd genoemd. Zij volgend de veranderende seizoenen via de maanmaanden in plaats van de zonnekalender. De kleur verwijst naar de fuschia-gekleurde kruipvlambloem die in het voorjaar bloeit.

De beste tijd om uit te kijken naar de roze supermaan is in de nacht van 7 op 8 april vanaf 04.35. Als je door je wekker heen slaapt, geen zorgen; volgende maand komt er nog een. De maan van mei is de derde supermaan op rij en zal bekend staan ​​als de superbloemmaan en vindt plaats op 7 mei. 

Openingsbeeld: CochiseVista / iStock