Twee dagtrips vanuit Denver

Redactie Lonely Planet

Colorado, opmerkelijk door zijn diversiteit, schoonheid en grootsheid, biedt eindeloze pistes, avonturen in de buitenlucht, opvallend kosmopolitische kunst- en eettaferelen, en 300 dagen zon – en Denver ligt er precies middenin. Twee uur rijden en je hebt toegang tot ongelooflijke wandelroutes, geweldige culturele instellingen en leuke stadjes om te verkennen.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park, het kroonjuweel van de nationale parken van Colorado, bestaat uit ruim 1000 vierkante kilometer granieten bergtoppen, alpenmeren, weides vol wilde bloemen, wandelpaden, nachten vol sterren, en grote en kleine avonturen.
Hoewel het op het hoogtepunt van het zomerseizoen een dierentuin kan zijn, kun je de drukte achter je laten door een klein beetje van de hoofdpaden af ​​te wijken. Het park beschermt elanden, watapi’s, dikhoornschapen, zwarte beren en meer. Klimmers worden uitgedaagd door de hoge toppen van het gebied; gezinnen en toeristen nemen graag de Trail Ridge Road boven de Rockies, nemen deel aan activiteiten onder begeleiding van rangers, en maken korte uitstapjes naar de glorieuze wildernis.
In de winter is het park afhankelijk van de sneeuwval enigszins moeilijk toegankelijk, maar de ongerepte stilte die het landschap bedekt is totaal zen.

Zo kom je bij Rocky Mountain National Park

Er zijn verschillende routes vanuit Denver naar het park, maar de meest directe is de HWY 36 door Boulder en Lyons naar Estes Park. Maar elke route die je neemt zal een spectaculaire rit zijn door ruige heuvels, rotsformaties en weelderige bossen. Lyon en Estes Park zijn twee schattige stadjes waar je kunt lunchen als je geen eten hebt meegenomen.

Elanden worden beschermd in Rocky Mountain National Park. Matt Dirksen / iStock

Breckenridge

Dit unieke skidorp is het hart van Summit County. Breckenridge – oorspronkelijk niet gepland als een skistad – werd meer dan honderd jaar geleden gebouwd met het zweet en de dromen van mijnwerkers. In het schilderachtige historische centrum vind je nu T-shirtwinkels, luxe restaurants en omgebouwde Victoriaanse herbergen.
Deze diepe historische wortels geven Breckenridge een meer geaard gevoel dan andere skibestemmingen. Je hebt ook een aantal van de beste pistes ter wereld op de vijf toppen van het resort, met daarbij ook een prachtig uitzicht over de dramatische Ten Mile Range vanuit elk deel van de stad, en een feeststemming die je laat lachen en genieten bij alles wat je gaat doen.
Breckenridge is ook een geweldig familieresort, met tal van activiteiten voor kinderen onderweg. Het is vooral een skibestemming, maar een bezoek in de zomer mag niet over het hoofd worden gezien. Wilde bloemen vullen de weilanden, mountainbikes gaan de paden op en er is een heerlijk off-road stuk met verharde paden.

Zo kom je bij Breckenridge

Breckenridge ligt ongeveer twee uur buiten Denver op de I-70. Je gaat recht naar het westen en klimt de bergen in langs Idaho Springs en Georgetown, twee kleine mijnstadjes die de moeite waard zijn om even te stoppen als je een paar minuten hebt. En als je tijd hebt, maak dan een omweg van 40 minuten naar Mount Evans. Het is de hoogste verharde weg in de VS en je kunt "een veertiener te pakken" (een top van meer dan 14.000 voet bereiken) zonder het hijgen en puffen.

Openingsbeeld: Skibreck / iStock