Thailand doet mee aan wereldwijd initiatief voor schone oceanen

Redactie Lonely Planet

Thailand neemt als eerste Aziatische land deel aan een wereldwijd initiatief om de oceanen op te ruimen rond toeristische hotspots zoals Bangkok, Koh Samui, Koh Tao en Phuket. 

Upcycling the Oceans is een initiatief dat wordt geleid door de Ecoalf Foundation. Het zorgt ervoor dat lokale vissers meedoen en plastic verwijderen uit de omliggende wateren. Het verzamelde plastic wordt gerecycled tot draad om milieuvriendelijke stof voor kleding en accessoires van te maken. Het driejarige project startte eerder deze maand op Ko Samet, een eiland 200 kilometer van Bangkok. Visser en duikers verzamelden 7 ton plastic uit de zee, waaronder flessen en visnetten, in slechts vijf uur. 

In het tweede jaar van het project wordt het verzamelde afval door lokale bedrijven omgezet in herbruikbare materialen. Gedurende de drie jaar wordt het concept van duurzame toerisme ook gepromoot bij inwoners en toeristen. Er is hoop dat Thailands betrokkenheid bij Upcycling the Oceans, ook andere Aziatiche landen zal aanmoedigen om deel te nemen.

Lees ook: Proef de Thaise keuken in Chiang Mai. 

Openingsbeeld: Kbarzycki / iStock