Proef de festivalsfeer op deze nieuwe campings

Redactie Lonely Planet

Mis jij festivals ook zo? Niet alleen de muziek, maar ook de campings waar tentjes kriskras door elkaar staan, je geen stroom hebt maar wel een hele boek gezelligheid? Bij de nieuwe campings van Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kun je even helemaal back to basics gaan én dat heerlijke festivalgevoel proeven.

Zet je tent op, hang de hangmat tussen twee bomen en luister naar het geluid van fluitende vogels. Klinkt als een idylle toch? Bij Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos kun je deze idylle beleven op hun nieuwe "bampings": back to basic campings. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Bij Vakantiepark Beekse Bergen zet je je tentje op tussen de bomen of naast het Victoriameer. Vaste plekken zijn er niet, en ook is er geen stroom bij de tent. De ontspannen, losse indeling draagt alleen maar bij aan de festivalsfeer die er heerst. Er zijn toiletten, warme douches en plekken om apparatuur op te laden, maar verder is de camping bedoeld om compleet back to basic te gaan. Je kunt er bijvoorbeeld vissen, bootje varen, hutten bouwen en barbecueën. Wil je echt terug naar de basics? Dan kun je je aanmelden voor een van de bushcraft-workshops waarbij je leert overleven in de natuur.

Bij Vakantiepark Dierenbos beleef je een heuse festivalsfeer op Beleveniscamping Vuurvlinder. Er is een centrale plek waar alle kampeerders kunnen samenkomen, chillen in een hangmat of samen sporten. Ook hier kunnen alleen tenten staan, dus de camping blijft kleinschalig. Door de gezellige aankleding met vlaggetjes en lampjes voel je je echt even alsof je op een festival bent.