Ontspan in de mangroves van Gambia

Redactie Lonely Planet

Als de zomer je niet snel genoeg kan komen is een reis naar Gambia wat voor jou. Het kan hier in deze tijd van het jaar meer dan 30 graden zijn!

De kust lijkt met alle hotels net een Afrikaanse Costa del Sol, dus laat de drukte achter je en trek het binnenland in naar de Mandina Lodges. Hier vind je een verzameling hutten in een mangrovegebied aan een rivier. De hutten zijn gebouwd met plaatselijk gewonnen hout en riet en kijken uit over de jungle of staan op palen in de rivier. Je hebt er alle gelegenheid om te zonnen op het terras of bij het zwembad, met op de achtergrond altijd het geluid van de vele vogels van Gambia.

Of ga met ervaren gidsen naar het Makasutu-bosreservaat om dieren te spotten, zoals franje-apen, bavianen en krokodillen. Je kunt ook de rivier op in een kano, genieten van traditionele muziek en lokale dorpjes bezoeken, waar je hun oude, wijze mannen kunt ontmoeten. 

Logeren in een lodge

Je kunt bij Mandina Lodges kiezen voor een lodge op de rivier, een lodge in de jungle met een dakterras of een ruime mangrovelodge op palen. Ze hebben allemaal houten vloeren, een hemelbed en karakteristieke inrichting. Het complex is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er  twee zwembaden (een daarvan met uitkijktoren), een al fresco-bar en een eetzaal waar je bij kaarslicht kunt dineren (vanaf €112 p.p.p.n.; mandinalodges.com).

Van de Afrikaanse zon genieten vanaf een eiland? Ontdek zonnig Kaapverdië, een eindje voor de West-Afrikaanse kust.

Openingsbeeld: kacof / iStock