3 unieke tips voor de Noord-Kaap in Zuid-Afrika

Linda Ismaili

De Noord-Kaap huist een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika: de halfwoestijn Kalahari. Maar natuurlijk heeft het nog veel meer te bieden. Bewonder de watervallen, test de mooiste wijnen en geniet van het uitzicht vanuit een luchtballon.

De Augrabies-waterval | Foto: HarmKruyshaar / iStock

Bezoek Augrabies Falls

In het Augrabies Falls National Park mondt de Orange River uit in een 56-meter hoge waterval. Vanaf verschillende uitkijkpunten kun je dit indrukwekkende natuurverschijnsel bewonderen. Augrabies betekent vrij vertaald de “plaats van veel lawaai” en na een bezoekje aan de watervallen begrijp je wel waarom.

Mooie wijnen in de Noord-Kaap | Foto: Edsel Querini / iStock

Proef de wijnen

Zeg je Zuid-Afrikaanse wijn, dan denk je al snel aan de Westkaap. Toch zou het zonde zijn om de wijngaarden van de Noord-Kaap over te slaan. Bezoek bijvoorbeeld Orange River Cellars voor een proeverij of Bezalel, waar je als je geluk hebt ook een kijkje kunt krijgen in het proces. 

Bekijk de Kalahari van bovenaf | Foto: Linda Ismaili / Lonely Planet Traveller

Bewonder het land van bovenaf

Behoefte aan een ander perspectief? Hot air ballooning SA organiseert ballonvaarten met zonsopgang in de buurt van Augrabies Falls. De wind bepaalt waar je heen gaat, maar een fantastisch uitzicht is gegarandeerd. Bewonder de vele wijngaarden en de Orange River van bovenaf. Geniet na afloop van een glas champagne. Benieuwd wat je van bovenaf zoal te zien krijgt? Dat kun je hier zien

Meer informatie over de Noord-Kaap vind je op experiencenortherncape.com

Dit artikel komt uit de Lonely Planet Traveller van juni. Je kunt het nummer hier nabestellen, of een ander nummer van ons magazine kopen!

Openingsbeeld: MikeWalsh66 / iStock