Maak kennis met St. Eustatius

Redactie Lonely Planet

Een groen eiland in het Caribisch gebied vol avontuur: St. Eustatius is nog relatief onbekend, maar dit bovenwindse eiland heeft een boel te bieden.

Ben je dol op hiken, ontdek je graag plekken van de gebaande paden en wil je ondertussen ook nog wat cultuur snuiven? Dan is St. Eustatius wellicht de plek voor jou. Benieuwd of het eiland op jouw bucketlist moet? Laat dit dan je eerste kennismaking zijn!

Actief

St. Eustatius is een droom voor reizigers die graag de natuur opzoeken. Beklim bijvoorbeeld The Quill, de verengelsing van de naam 'De Kuil', een stratovulkaan 601 meter hoog. Onderweg maak je kans om onder andere kolibries tegen te komen, dus houd je verrekijker en camera paraat. Eenmaal op de top heb je schitterend uitzicht over het eiland. Daarnaast zijn er nog genoeg andere hiking trails in het gebied, die afwisselend door dichte jungle en vlaktes met cactussen lopen. 

Hiken op St. Eustatius

Onder water

Ook onder water is er genoeg te zien rond St. Eustatius. Er zijn verschillende koraalriffen om naartoe te duiken of te snorkelen, net als verscheidene schreepswrakken. Ook beginners kunnen bijvoorbeeld naar het wrak van de Charles L. Brown duiken, die slechts op 30 meter diepte ligt. Onder water maak je ook kans om schilpadden en haaien te zien, naast scholen felgekleurde vissen. 

Cultuur

Wissel je avonturen af met een stukje cultuur, bijvoorbeeld door de musea van het eiland te bezoeken. Het Miriam Museum vertelt je alles over de geschiedenis van het eiland, inclusief een botanische tuin, en het Berkel Museum laat je zien hoe de locals vroeger woonden. Er zijn maar liefst 119 historische monumenten op het eiland, dus bezoek er zeker een paar. Slenter lekker door Oranjestad en bezoek Fort Oranje, het middelpunt van de hoofdstad.

Verblijf

Op zo’n uniek eiland wil je natuurlijk ook in een unieke accommodatie overnachten. Dan ben je bij het Golden Rock Resort aan het juiste adres. Het is een nieuw, luxe-lifestyle resort aan de voet van The Quill. In een van de 32 kamers kun je relaxen na een avontuurlijke dag met prachtig uitzicht op zee, of maak een frisse duik in het zwembad.

Make it happen

Om in St. Eustatius te komen reis je via Sint Maarten. Onder andere KLM vliegt hier met een tussenstop naartoe. Vanaf Sint Maarten kun je een vlucht van zo'n 20 minuten naar St. Eustatius nemen. 

Openingsbeeld: Jacquil Imagery/Met dank aan USP Marketing PR