In beeld: de wondere wereld van Papoea-Nieuw-Guinea

Laura Veneman

Ten Noorden van Australië ligt de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea. Een bijzonder land, waar meer dan 800 verschillende talen worden gesproken. Een unieke bestemming voor wie houdt van avontuur, aangezien toerisme er nog vrij onbekend is. 

De Nieuw-Guinea-impatiens | Foto: loveischiangrai / iStock

De bergen en heuvels op Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) zorgen voor een grote diversiteit aan plantsoorten. Laag op het eiland vind je vooral dichte jungle, terwijl hoger in de bergen planten groeien die nergens anders ter wereld te zien zijn.

De meeste soorten van de boomkangoeroe zijn helaas bedreigd | Foto: craigrjd / iStock

In de jungle van PNG leven bijzondere diersoorten. Bijvoorbeeld de boomkangoeroe, een bedreigde diersoort. In tegenstelling tot de kangoeroes in Australië, springen de kangoeroes van PNG niet over de grond, maar beklimmen ze de bomen, net als apen. 

Een traditionele rituele dans in Tufi | Foto: Yola Watrucka  / iStock

In PNG leven ontzettend veel inheemse stammen. Deze vestigen zich vooral in de highlands, waar het minder dichtgegroeid is dan in de jungle.

Prachtige onderwaterwereld | Foto: tammy616 / iStock

Naast de prachtige natuur en wildlife op het eiland, is om het land heen ook nog een hoop te zien. De zee is prachtig om duikend of snorkelend te verkennen. De kust van PNG wordt ook wel het paradijs voor onderwaterfotografen genoemd. Je kunt er het hele jaar duiken.

Openingsbeeld: velvetfish / iStock