Drie kleurrijke regenbooglandschappen

Anne von Gleich

Kleurrijke landschappen kun je overal vinden, maar sommige plekken lijken wel op de regenboog- je zou bijna ergens een pot goud verwachten. Mooie contrasten en schilderachtige hellingen: deze landschappen prikkelen je zintuigen.

Kleurrijke bergen van Zhangye Danxia | Foto: sihasakprachum / iStock

Regenboogbergen, China

Verwering en erosie zagen er zelden zo mooi uit als in de bergen van Zhangye Danxia, in Noord-China. De kleuren ontstaan doordat bepaalde mineralen hun sporen achterlaten in het zandsteen; hierdoor krijgt het zand rode, gele en groente tinten.

The Valley of Flowers | Foto: rattham / iStock

Bloemenvallei, India

In Uttarakhand, op 3500 kilometer hoogte, ligt het nationale natuurpark The Valley of Flowers. Dit gebied in de West-Himalaya, is het mooiste in juli, wanneer duizenden bloemen het landschap inkleuren. Ook leven hier zeldzame dieren, zoals het witte sneeuwluipaard, het blauwschaap en de bruine beer.

De 'vloeibare regenboog' | Foto: Aga13 / iStock 

Kleurrijke rivier, Colombia

Deze prachtige rivier wordt ook wel de "vloeibare regenboog" genoemd. Als je goed kijkt, ontdek tussen juli en november een gele, groene, blauwe, zwarte en rode gloed in de rivierbedding. De felrode kleur dankt de rivier aan de unieke plant Macarenia Claviegera, die op de bodem groeit. Doordat er geen vissen in de rivier leven blijft het water kraakhelder en kun je de kleuren extra goed zien.

Openingsbeeld: HAIBO_BI / iStock