De grote migratie van gnoes is dit jaar vroeg begonnen

Redactie Lonely Planet

De migratie van gnoes is dit jaar vroeg begonnen en de vraag naar safarilodges in de Masai Mara is dan ook groot. Veel lodges zijn volgeboekt door reizigers die graag de migratie meemaken. De gnoes zijn ongeveer anderhalf maand eerder dan gebruikelijk begonnen aan hun tocht.

Hoewel het niet mogelijk is om de route van de dieren tijdens de migratie te voorspellen, zijn er patronen die elk jaar worden gevolgd. HerdTracker meld dat sommige gnoes de Mara-rivier al hebben overgestoken, iets dat meestal in augustus gebeurt. De web-app traceert en update gebruikers over waar de kudde te vinden is in Kenia en Tanzania, en post video-updates van de dieren terwijl ze zich verplaatsen.

De oversteek is een ongelooflijk spektakel en een van de topervaringen in Kenia, wanneer duizenden gnoes en zebra’s proberen om veilig het water over te steken dat vol zit met krokodillen. Reizigers die het geluk hebben op de juiste plek in de buurt van de rivier te zijn, kunnen veel drama verwachten, omdat ook leeuwen, cheeta’s hyena’s en luipaarden de migratie volgen in de hoop een prooi te vangen.

Openingsbeeld: Rixipix / iStock