Avontuur in de Oriente: raften door Ecuador

Frank Verschuren

De Oriente in Ecuador is een bijzondere versmelting van bergen aan de ene kant en regenwoud aan de andere, de samenkomst van Andes en Amazone. Vanuit de bergen loopt een groot aantal rivieren landinwaarts, een prachtige route om het gebied beter te leren kennen.

Langs de rivier de Napo vinden reizigers een schat aan wilde natuur, inheemse gemeenschappen en onontdekte riviertakken. Wildwaterraften is zonder twijfel de spectaculairste manier om dit bijzondere stukje van de Amazone te verkennen. De snelle stromen van de rivier variëren tussen kalm en intens; perfect vaarwater voor beginnende rafters en families die actie willen combineren met een avontuurlijke tour door de jungle.

Het avontuur begint al tijdens de busrit naar de rivier, vanuit Tena (zo’n 4 uur rijden vanuit hoofdstad Quito). Je gidsen nemen je mee door prachtige stukken oerwoud langs inheemse gemeenschappen. Waar de weg ophoudt ga je per raft verder: over spannende wateren door een dichte jungle die nog steeds ontelbare geheimen verbergt.

Openingsbeeld: Kalistratova / iStock