5 onvergetelijke ervaringen in de wilde natuur van West-Zweden

VisitSweden

Duizenden eilandjes in een diepblauwe zee, een granietenkust met spectaculaire fjorden en dichte bossen vol kronkelende wandelpaden – de landschappen van West-Zweden zijn adembenemend mooi. We beleven vijf onvergetelijke ervaringen in de wilde natuur van West-Zweden. Reis je mee?

Kajak langs de spectaculaire scherenkust van Bohuslän

Verken de met eilandjes bezaaide scherenkust vanaf het water op een ontdekkingstocht met de kajak. Peddel vanuit het pittoreske vissersdorpje Grundsund door machtige fjorden.

De gevel van de enige herberg op de Weereilanden | Foto: Jurrien Veenstra

Ontdek de afgelegen Weereilanden

De afgelegen Weereilanden, Väderöarna op z’n Zweeds, bestaan uit tientallen onbewoonde eilandjes naast het Kosterhavet Marine National Park in het uiterste westen van Zweden. Op het hoofdeiland Störo kun je geweldig hiken, zwemmen en uniek overnachten in een traditioneel rood huisje.

Dalsland bevat de meest meren van heel Zweden | Foto: Roger Borg / westsweden.com

Beleef het schitterende merengebied van Dalsland

Maak een roadtrip door dichtbegroeide bossen en langs kristalheldere meren naar het bijzondere aquaduct in Håverud en het Dalsland-kanaal. Deze unieke waterweg verbindt 250 kilometer aan meren en rivieren.

Hiken over een eeuwenoud pelgrimspad | Foto: Jurrien Veenstra

Hike over een eeuwenoud pelgrimspad in de dichte bossen

Overnacht in een oude graansilo in het Zweedse merengebied en wandel over de Pilgrimsleden, een eeuwenoud pelgrimspad dat 100 kilometer dwars door dichtbegroeide bossen en bloeiende heidevelden in Dalsland slingert.

Overnacht in de 72 Hour Cabin | Foto: Jurrien Veenstra

Slaap in een glazen huisje midden in de ruige Zweedse natuur

Slaap in een 72 Hour Cabin: een sprookjesachtig glazen huisje. De 72 Hour Cabin werd ontworpen voor een unieke casestudy naar het positieve effect van een verblijf midden in de Zweedse natuur.

Lonely Planet heeft dit artikel gecreëerd voor Visit Sweden. De redactionele uitingen zijn van Lonely Planet zelf en reflecteren ons beleid van redactionele onafhankelijkheid en onpartijdigheid.

Auteur: Sara van Geloven
Openingsbeeld: Jurrien Veenstra