Travel musthave: herbruikbaar wattenstaafje LastSwab

Redactie Lonely Planet

Jaarlijks worden er biljoenen plastic producten voor eenmalig gebruik weggegooid, waarna ze vaak in de oceaan of in de buik van dieren terecht komen. Drie Deense productontwerpers willen daarom traditionele wegwerpproducten verduurzamen. Met als eerste resultaat: LastSwab.

Het eerste product van Nicolas Aagaard, Isabel Aagaard en Kåre Frandsen is het herbruikbare wattenstaafje LastSwab. Het staafje is gemaakt van medische siliconen en nylon en wordt verkocht via het crowdfunding platform Kickstarter, waar het nu al een groot succes is: ‘Al meer dan 10.000 mensen hebben afscheid genomen van traditionele wattenstaafjes en supporten LastSwab. Dit eerste succes laat het potentieel zien van het transformeren van traditionele wegwerpproducten tot herbruikbare producten - en LastSwab is slechts het begin van de radicale verandering in hoe we naar producten kijken', aldus Nicolas Aagaard.

Verschillende kleuren en vormen van LastSwab | Foto: LastSwab

De staafjes komen in verschillende kleuren en een handig opbergdoosje. Je hebt de Standard Swab die je gebruikt als een normaal katoenen wattenstaafje en de Make-up Swab met verschillende uiteindes om goed je make-up bij te werken. Het gebruik is super simpel: je gebruikt het staafje, maakt hem schoon onder de kraan en bergt hem op in het doosje. Een simpele oplossing voor een groot plastic probleem. 

Kijk voor meer informatie en om LastSwab te supporten op Kickstarter. 

Openingsbeeld: LastSwab