Onze favoriet: Fresh 'n Rebel powerbank

Redactie Lonely Planet

Nooit meer een lege batterij onderweg met de Fresh 'n Rebel Powerbank.

Een lange busrit, bezette stopcontacten in je hostel of een telefoon die uitvalt tijdens het navigeren: met een lege batterij ben je nergens op reis. Daarom is het extra fijn om een handzame powerbank mee te nemen zodat je nooit meer met een lege telefoon rondloopt. Als hij daarnaast óók nog verkrijgbaar is in een aantal leuke kleuren, is dat de kers op de taart. De Fresh 'n Rebel Powerbank heeft alles in huis om je nieuwe favoriete reisgenoot te worden.

Formaat

Bij het kiezen van een powerbank tellen een paar belangrijke factoren, waarvan de accu één is, maar ook het gewicht. Door de gloednieuwe 'high-density' gecomprimeerde technologie van Fresh 'n Rebel is hun powerbank 30% kleiner dan vergelijkbare exemplaren. Uiteraard geldt wel de regel, hoe groter de accu, hoe groter het formaat. Ik testte de Fresh 'n Rebel powerbank in 12.000 mAh; dubbel zoveel power als de lichtere versie van 6.000 mAh, maar nog niet zoveel als de grote broer van 18.000 mAh. Toch is de 12.000 mAh voldoende om je smartphone zo'n vier keer op te laden of je tablet twee keer (afhankelijk van je batterij). Nu laat ik mijn telefoon nooit volledig leeglopen, maar ik kon met één volle powerbank mijn iPhone 13 gemakkelijk vier keer opladen. In vergelijking met een wat oudere powerbank die ik heb, is deze van Fresh 'n Rebel een stukje kleiner en lichter, waardoor ik het niet erg vind om 'm in mijn tas te hebben. Hij is iets groter dan mijn iPhone, maar redelijk plat dus hij neemt niet veel ruimte in beslag. 

Gemak

De Fresh 'n Rebel powerbank 12.000 mAh heeft twee USB-poorten, een USB-C-poort en een gewone USB-poort. Superhandig als je een nieuwere telefoon hebt waarbij je alleen een USB-C naar USB-C of USB-C naar lightning-kabel is geleverd. Uiteraard kun je ook nog gewoon een kabeltje in de gewone USB-poort stoppen. Zo kun je dus eventueel ook twee apparaten tegelijkertijd opladen! De powerbank zelf laad je op via de USB-C poort met een meegeleverd kabeltje. Deze kun je ook gebruiken voor je eigen telefoon, mits die een USB C-poort heeft. iPhonegebruikers moeten dus hun eigen kabeltje meenemen, maar dat is een kleine moeite. Eventuele losse kabeltjes in dezelfde kleur als de powerbank worden ook verkocht. 

Uiterlijk

Minder belangrijk dan de specs, maar wél leuk: de Fresh 'n Rebel powerbank is verkrijgbaar in acht mooie kleuren. Ik koos de kleur 'dried green', die me een beetje deed denken aan mijn allereerste iPod, maar ook de kleuren 'dreamy lilac' en 'safari red' spraken me wel aan. Mocht je liever voor neutraal gaan, dan kun je uiteraard ook kiezen voor 'stormy grey' of 'ice grey'. De hoeken van de powerbank zijn mooi afgerond voor een zachte, moderne uitstraling. Het Fresh 'n Rebel-logo staat op een veganleren label dat er lekker stoer uitziet. Met een druk op de ronde knop kun je aan de vier LEDlichtjes zien zien hoeveel batterij de powerbank zelf nog heeft.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een nieuwe powerbank, dan is die van Fresh 'n Rebel een hele goede optie. De versie van 12.000 mAh kost op dit moment maar €44,99, wat een prima prijs is voor hoevaak je je telefoon kunt opladen ermee. De aantrekkelijke kleuren maken het een verleidelijke optie tegenover de saaie, zwarte blokken die je vooral ziet als powerbank. Kortom, een mooi staaltje design dat doet wat het moet doen!

Meer informatie

Je bestelt de powerbank via de website van Fresh 'n Rebel. Op dit moment betaal je voor de 12.000 mAh powerbank €44,99, een slag groter is €59,99. Fresh 'n Rebel is een Nederlands merk, gevestigd in Rotterdam. Ze kiezen voor urban designs met mooie details, gepaard met de beste kwaliteit. 

Beeld: Met dank aan Fresh 'n Rebel