Musthave van de week: Zuid-Afrikaanse veldskoen

Redactie Lonely Planet

Er is geen enkele Zuid-Afrikaan die het begrip “vellies” niet kent en sinds kort is de iconische veldskoen ook in Europa te verkrijgen. Een musthave in de kast van iedere Zuid-Afrika liefhebber (of gewoon van iedere schoenengek, want wat zijn ze leuk)!  

De veldskoen is een klassieke bruine leren schoen, die al tijden gedragen wordt in Zuid-Afrika. Het merk VELDSKOENblaast de schoen nu nieuw leven in door het toevoegen van gekleurde zolen en veters in felle kleuren. In totaal zijn er acht verschillende uitvoeringen: met rode, groene, blauwe, roze, gele oranje of traditionelere zwarte en grijze toevoegingen.

  

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden, in april 2017, dat de schoenen in Zuid-Afrika op de markt werden gebracht. De reden voor het vernieuwen van deze iconische schoen? De oprichters van VELDSKOEN, Nick Dreyer en Ross Zondagh, merkten tijdens de Olympische Spelen van 2016 op dat hun team niets typisch Zuid-Afrikaans droeg waarmee ze hun land konden vertegenwoordigen. Daarom riepen ze VELDSKOEN in het leven: “een traditionele Zuid-Afrikaanse schoen met een vleugje jeugd, energie en geluk.” Het is een schoen geworden die de cultuur, diversiteit en plaatsen in Zuid-Afrika viert. En laten wij daar nou net helemaal achter staan, want dit prachtige land mag wat ons betreft volop gevierd worden!

 

 

VELDSKOEN™ is gevestigd in Kaapstad, maar de schoenen worden in heel Europa bezorgd. De schoen kost omgerekend zo'n €55, bestellen kan via veldskoen.shoes