Musthave van de week: Xtorm Solar Charger powerbank

Redactie Lonely Planet
Musthave van de week: Xtorm Solar Charger powerbank

Smartphones, Ipad’s, laptops en ga zo maar door, al deze 21e eeuwse uitvindingen hebben het reizen voor ons een stuk gemakkelijker gemaakt. Maar deze technologische hoogstandjes leggen ons ook beperkingen op. Eén dagje vertraging op de luchthaven en je loopt gelijk de halve dag te speuren naar een stopcontact om je device weer op te laden. Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor; de powerbank. Deze van Xtorm is in het bijzonder aan te raden. 

De Xtorm Solar Charger Instinct 10 000 is speciaal ontworpen voor de avontuurlijke reiziger. De behuizing is stevig, stootvast (overleefd een val van een meter met gemak) en spatwaterdicht. De powerbank is ontworpen op een primitief bestaan in de natuur; hij heeft een ingebouwde zaklamp en bovenal een autonoom werkend zonnepaneel. Is er dus even geen stroom voorhanden om hem op te laden, dan leg je ‘m gewoon even in de zon.  

Afhankelijk van het weer laadt de batterij in 29 uur volledig op, daar hoef je het dus niet per se van te hebben maar het zonnepaneel is bij uitstek handig in noodgevallen. Als je dreigt te verdwalen en gps-assistentie hard nodig is bijvoorbeeld. De powerbank heeft drie aansluitingen, een micro usb aansluiting en twee usb type A poorten. Deze aansluitingen zitten goed weggewerkt achter een rubberen afdekkapje zodat er geen vuil of water in kan komen.  

Tot slot heeft de Xtorm Solar Charger supergoede testresultaten en reviews van onafhankelijke partijen. Wil je ‘m zelf uitproberen? Voor €49 is deze adventure proof powerbank van jou. 

Meer handige reisgoodies? Check de Sony H.ear koptelefoon hier.

Beeld: Xtorm


Volg Lonely Planet op Instagram