Musthave van de week: TomTom Adventurer

Redactie Lonely Planet

Een outdoorhorloge is misschien wel het ultieme gadget voor de actieve reiziger. TomTom heeft met de Adventurer een bijzonder fijn exemplaar op de markt gebracht.

TomTom is natuurlijk bij de meeste mensen bekend als navigatiefabrikant, maar dat het bedrijf zijn hand niet omdraait voor een veelzijdig en functioneel outdoorhorloge is aan alles te zien bij de TomTom Adventurer.

Dit robuuste GPS-multisporthorloge bevat een GPS, kompas en hoogtemeter en is daarmee ideaal om mee op reis te nemen. Vooral de actieve reiziger zal veel hebben aan de meerdere sportmodi van de Adventurer. Wandelen, fietsen, zwemmen – het horloge is waterbestendig tot 40 meter – je kunt ‘m voor alles gebruiken. En omdat het oog natuurlijk ook wat wil, kun je het sporthorloge customizen met verwisselbare horlogebandjes.

De routeverkenning | Foto: TomTom Adventurer

De ingebouwde hartslagmeter is vooral tijdens het sporten een fijne toevoeging en de geïntegreerde muziekspeler zul je veelvuldig gebruiken op reis. Met een extra lange batterijduur hoef je bovendien niet bang te zijn zonder juice te komen zitten. In GPS-modus haalt het horloge 11 uur, in de wandelmodus zelfs 24 uur. Ideaal voor als je een langere hike wilt maken. Let wel: de batterijduur neemt af als je andere functies gebruikt.

De Adventurer is een echt avonturierhorloge. Voor je op pad gaat kun je namelijk een route naar je horloge uploaden, zodat je niet verdwaalt. Ook buiten de gebaande paden wijst het horloge je de weg. Ideaal voor op reis dus!

TomTom Adventurer
Vanaf €299
tomtom.com

Ook een zeer handige musthave: de WakaWaka powerbank

Openingsbeeld: TomTom Adventurer