Musthave: Blije oksels met Nuud deodorant

Redactie Lonely Planet
Musthave: Blije oksels met Nuud deodorant

Heb je geen zin in gedoe met deodorant tijdens het wildkamperen of wil je gewoon iets onder je oksels smeren dat niet schadelijk is voor jezelf of de planeet? Dan is Nuud misschien wel de oplossing voor jou!

Nuud is een zeer milieu- en mensvriendelijke deodorant. Anders dan je wellicht gewend bent, is deze deo geen roller of spuitbus, maar een crème in een tube. Het is dus even wennen, want je smeert Nuud met je vingers uit over je oksels. Maar voordat je enthousiast aan het smeren gaat, zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Nuud verstopt je zweetklieren niet waardoor je helemaal niet meer kunt zweten, maar zorgt er vooral voor dat er geen nare luchtjes onder je oksels vandaan komen. Dit komt omdat het de bacteriën die vieze geuren veroorzaken neutraliseert. Wanneer je het goed gebruikt kun je met één keer smeren geurvrij en fris blijven voor zo’n 3 tot 7 dagen, handig dus als je gaat kamperen of hiken. Hier moet je echter wel even de tijd voor nemen om je lichaam (en je eigen ochtendroutine) te laten wennen aan het product. Je kunt bijvoorbeeld eerst om de dag smeren, om te kijken hoeveel en hoe vaak je het nodig hebt. Dat smeren gaat super makkelijk, het product smeert goed uit, trekt snel in én laat geen witte vlekken achter op je kleding. Pas op dat je niet te veel gebruikt, want het goedje is erg geconcentreerd. Met een kleine tube van 20 ml kun je wel 10 weken vooruit. Kijk voor je gaat smeren vooral even onderstaande instructievideo:

Het klinkt misschien allemaal wat ingewikkelder dan een gewone deodorant, maar na een aantal keren smeren ben je er zo aan gewend. En daarbij heeft het product nog enorm veel voordelen voor iedereen die graag bewust omgaat met het milieu. Zo is de tube gemaakt van suikerriet en de verpakking van biologisch afbreekbaar karton. De pasta bevat geen aluminium, parabenen, chemicaliën of alcohol, is niet getest op dieren en wordt duurzaam geproduceerd én CO2-neutraal gedistribueerd. Nou, wat wil je nog meer? Misschien heb je liever een deodorant waardoor je direct helemaal niet meer transpireert omdat je altijd last hebt van erge zweetplekken. Nuud kan dan spannend zijn om te gebruiken, omdat je vooral in de "detoxperiode" juist wat meer kunt gaan zweten en ruiken. Ga je hier echter doorheen, dan houd je er zeker blije en geurvrije oksels aan over. 

Nuud
€12,95 voor 15ml
nuudcare.nl


Volg Lonely Planet op Instagram