Fijn voor onderweg: Sony h.ear koptelefoon

Linda Ismaili

Luidruchtige buren, huilende baby’s, brommende motoren: bij reizen hoort helaas veel omgevingsgeluid dat je soms graag zou buitensluiten. Onze tip: noise cancelling headphones!

Hoe gezellig het ook kan zijn om met je reisgenoten te kletsen of juist eens een wildvreemde medepassagier te leren kennen, soms wil je je gewoon even terugtrekken. Tijdens een lange vlucht vind ik het dan ook heerlijk om mijn muziek op te zetten en een goed boek open te slaan om vervolgens niet meer afgeleid te worden. Muziek luisteren kan natuurlijk met iedere standaard koptelefoon, maar echt alles even uitschakelen kan toch het beste met noise cancelling headphones, zoals de h.ear van Sony.

De noise cancelling wireless h.ear van Sony is een ideale koptelefoon voor onderweg. Je kunt ‘m inklappen waardoor ie makkelijk in je tas past, maar eigenlijk hoef je de h.ear nooit op te bergen. De zachte kussentjes zorgen er namelijk voor dat ie urenlang lekker zit, de batterij gaat 28 uur mee en door de verschillende functies kun je desgewenst ook mét koptelefoon op gewoon naar je medereizigers en aankondigingen luisteren.

Het gebruik van de h.ear is héél even wennen en de gebruiksaanwijzing helemaal links laten liggen (een neiging die ons ook niet helemaal onbekend is) is in dit geval niet zo’n goed idee. Maar, als je de Sony Heaphones Connect-app eenmaal gedownload hebt en in de korte uitleg gelezen hebt waar de verborgen knopjes zitten (op je rechteroor), is de h.ear heel makkelijk in gebruik.

De h.ear is verkrijgbaar in meerdere toffe kleuren

Je kunt de h.ear met de app bedienen of gewoon vanaf het apparaat waarmee de koptelefoon verbonden is. Als je de h.ear met je telefoon verbindt kan je in de app kiezen van welke functie je gebruik wilt maken – Noise Cancelling, Wind Noise Reduction of Ambient Sound – maar de koptelefoon zelf heeft ook een knopje waarmee je makkelijk kunt switchen. Naast deze en de aan/uit-knop zijn er verder geen knopjes zichtbaar, maar dankzij de aanrakingsbediening kan je door simpele bewegingen met je vinger de muziek pauzeren, naar een volgend of vorig nummer gaan en het volume aanpassen.

Mocht je toch even snel naar een aankondiging willen luisteren, dan kan dit zonder je koptelefoon af te zetten. Met de Quick Attention-modus wordt de noise cancelling tijdelijk uitgeschakeld als je je handpalm op de buitenkant van de rechter oorschelp legt. De muziek speelt dan zachtjes op de achtergrond door, maar jij kunt je aandacht even richten op belangrijke zaken. Je wilt die informatie over die gatewisseling ten slotte niet missen! 

De h.ear on 2 Wireless NC-hoofdtelefoon is verkrijgbaar in vijf toffe kleuren; €219, sony.nl  

Ook handig voor op reis: dit ondergoed hoef je niet te wassen! 

Beeld: Sony