Dit wil je... Wild deo

Redactie Lonely Planet

Een deodorant die goed is voor je huid én de planeet, welke reiziger wil dat nou niet in zijn koffer hebben zitten? Wij testten de Wild deostick om te kijken of dit jouw volgende duurzame musthave voor op reis is 

Van buiten 
De stijvolle en handzame case van de Wild deostick is gemaakt van geanodiseerd aluminium en gerecycled plastic, en is daarmee ontworpen om lang mee te gaan. Het is in principe niet nodig om de cases te recyclen, omdat ze gemaakt zijn voor levenslang gebruik, maar mocht je dat nou wel willen kun je je case terugsturen naar Wild. Super duurzaam dus! Dat het oog ook wat wil hebben ze bij Wild begrepen, de cases zijn standaard beschikbaar in vijf kleuren (momenteel zijn dat aqua, zwart, paars, koraal en zilver), met af en toe een extra limited edition versie.  

Van binnen 
Natuurlijke deodorant is al een tijdje in opkomst, en dat is ook wat je krijgt als je Wild deo aanschaft. Alle ingrediënten komen uit de natuur, en aluminium, parabenen en sulfaten zullen dus nooit onder jouw oksels terechtkomen. Ook is de deo vegan en wordt ie niet getest op dieren. De refills zijn daarnaast ook nog eens gemaakt van bamboepulp, waardoor ze makkelijk te recyclen zijn. Allemaal helemaal verantwoord dus, maar ruikt het dan ook nog een beetje lekker? Ja! Er zijn zes geuren om uit te kiezen: Fresh Cotton & Sea Salt, Orange Zest, Jasmine & Mandarine Blossom, Lavender Haze, Coconut Dream en Mint & Eucalyptus. Fijne geuren, die tegelijk niet overweldigend zijn, en er is voor ieder wat wils! De deo’s zijn op zich allemaal geschikt voor alle huidtypen, maar de Coconut Dream, gemaakt van enkel basisingrediënten, is sowieso erg geschikt voor mensen met allergieën of een extreem gevoelige huid.

De aqua case met refills

Het gebruik 
Het vullen van de deostick is ontzettend makkelijk, en het gebruik ook. Onze ervaring wis wel dat het net iets rommeliger is dan een gewone deo, omdat er vaak wel wat deo op de case terechtkomt bij het uitsmeren. Ook is het wel belangrijk om je lichaam even de tijd te geven om aan de deodorant te wennen, het kan zomaar zijn dat je de eerste twee weken wat extra zweet omdat lichaam moet wennen aan de overgang naar een natuurlijke deo. Maar de duurzaamheid en het gemak van dit product maken het de overgansperiode zeker waard.  

Omdat de stick handzaam is en de deodorant niet vloeibaar, kun je er makkelijk mee op reis. Geen gedoe bij douane’s of een lekkend flesje in je volle backpack. Ook zijn de refills klein en dus makkelijk mee te nemen, zodat je op reis niet toch nog zo'n spuitfles hoeft te halen als je toe bent aan een vervanging. Ideaal!

Je bestelt een case met refill voor €16, of een case met drie refills voor €28 op wildrefill.com