Deze reisrobot helpt vieze hostelbedden te ontsmetten

Redactie Lonely Planet
Deze reisrobot helpt vieze hostelbedden te ontsmetten

Natuurlijk wil niemand in een vies hostelbed slapen, maar als je echt zeker wilt weten dat je tussen bacterievrije lakens slaapt, is deze nieuwe reisgadget wat voor jou. De CleanseBot is een kleine robot die oppervlaktes kan ontsmetten en desinfecteren. 

De robot is ontwikkeld in de VS door Ventur Studio, is uitgerust met vier UV-C-lampen en volgens de makers wordt 99,99% van alle bacteriën en huisstofmijt op elk oppervlakte gedood als je hem z'n werk laat doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Antwan (@learnbydoing) op

Heb je een klein beetje last van smetvrees? Plaats de CleanseBot dan op een hostelbed gedurende 30 tot 60 minuten en het ontsmet en desinfecteert de lakens. De accu gaat zo’n vier uur mee en de UV-C lamp gaat de verspreiding van virussen die in de lucht ontstaan tegen. Ook kleine oppervlakken zoals een telefoon, afstandbediening van de tv of deurklinken kunnen worden behandeld. 

De CleanseBot werd gefinancierd door middel van een Kickstarter campagne die in januari eindigde en meer dan $1,8 miljoen ophaalde. De eerste levering van het product wordt verwacht in april.  

Kijk hier voor meer informatie.

Op zoek naar nog meer reisgadgets? Kijk naar deze musthave: Xtorm Solar Charger Powerbank. 

Openingsbeeld: DaveLongMedia /iStock


Volg Lonely Planet op Instagram