Winnen: Barbecueën waar je maar wilt met draagbare Skotti grill

Redactie Lonely Planet

Of je nou de zomer in eigen land viert, of op reis bent; lekker buiten barbecuen is altijd een goed idee. Als je geen ruimte hebt voor een echt grote bbq of je wilt niet te veel meeslepen op vakantie, dan is Skotti de perfecte oplossing.

Skotti is een draagbare en 'opvouwbare' grill (officieel de 'eerste insteekbare gasgrill ter wereld') die je overal mee naartoe kunt nemen. Alle onderdelen los van elkaar zitten handig verpakt in een stevige én platte draagtas die samen slechts 3 kilo wegen. Hij kan dus makkelijk mee in je backpack, auto of je hand wanneer je naar het park wandelt.

De losse onderdelen die in de tas zijn verpakt; de gasfles moet je apart meenemen

De losse platen zet je met een beetje gepuzzel en hulp van de handleiding, erg vlot in elkaar. Kijk wel goed hoe je de branderbuis er in plaatst; Skotti werkt (onder andere) op gas en dat vraagt wel wat aandacht. In de handleiding word je een aantal keren gewaarschuwd voor het gevaar van de gasfles, maar wanneer je alles goed aansluit is het gelukkig niet meer zo spannend. Met een draaiknopje op de fles kun je Scotti harder of zachter zetten. In het begin moet je wel even zoeken naar de juiste stand om je vlees of groente te grillen, aan de ene kant van de grillplaat wordt het dan misschien wat sneller gaar dan de andere. Doordat de grill op gas werkt, ben je niemand tot last met vervelende rookpalmen en verspreid je enkel lekkere etensgeuren. Maar heb je even geen zin om de gasfles mee te slepen (dat gewicht komt nog bovenop de 3 kilo), dan kun je Scotti ook gebruiken met kolen en zelfs met hout. De grill is gemaakt van duurzaam roestvrij staal, dat er helaas na één keer gebruiken niet meer zo glanzend uitziet. Even flink boenen dus voordat je 'm weer opbergt.

Mocht je nou al een fervent bbq'er zijn met een groot gevaarte in de achtertuin; dan is Skotti ook erg handig om te gebruiken voor de vegetariërs; je kunt dan met een gerust hart vega-producten bakken, zonder dat dit op een rooster met dierlijk vet hoeft te liggen. Of je gebruikt 'm bijvoorbeeld om de broodjes op te grillen als je zelf hamburgers maakt. 

Winnen

Zie jij jezelf ook wel je volgende maaltje bereiden op een Skotti? Lonely Planet magazine mag een exemplaar weggeven! Stuur vóór 1 september een mail o.v.v. 'Skotti' naar [email protected] en maak kans! 

Kijk voor meer informatie op skotti-grill.eu

Openingsbeeld: Roos Hagenauw