Welkom in Dubai 


Dubai is een interessante combinatie van diepgaande tradities en ambitieuze moderniteit.

Culturele dynamiek

Dubai is bruisende miniatuurwereld waar culturen van alle delen van de wereld samenkomen. De diversiteit uit zich in kookkunst, mode, muziek en optredens. Ondanks dat er een uitgebreide Islamitische traditie bestaat, is het voor de bezoeker makkelijk om de cultuur van Dubai te leren kennen. Zo kan je eten als een Bedoeïen, dansen op het strand, kunstshoppen of op een kameel door de woestijn rijden.

Vernieuwing

De stad staat bekend om pit, lef en het waarmaken van projecten die op andere plekken niet eens een kans zouden krijgen. Hier staat ’s werelds hoogste gebouw, een eiland in de vorm van een palmboom en een groot indoor skiparadijs. Binnenkort komen er ook kunstmusea zijn met internationaal aanzien, ontworpen door beroemde architecten. Ook wordt er aan nog veel andere projecten gewerkt voor de World Expo in 2020. Een bezoek aan deze stad kan als een reis naar de toekomst voelen.

Shophemel

Als jij een shopaholic bent, raak je in Dubai je dirhams wel kwijt. Er zijn jaarlijks niet één maar twee enorme shopfestivals te bezoeken. Winkelen is hier een populaire vrijetijdsbesteding, winkelcentra zijn hier niet slechts een verzameling winkels. Er zijn warenhuizen die er uitzien als een Italiaans of Perzisch paleis, waar je naar binnen wordt gelokt met een skihelling (ja, binnen) of een enorm aquarium. Ook in traditionele soeks bruist het van activiteit en verkooppraatjes.

Nachtleven

Na zonsondergang is Dubai gevuld met plezierzoekers. Er zijn hier feestjes voor elke smaak, elk budget en alle leeftijdsgroepen. Bezoek flitsende danstempels, elegante dakterrassen, zinderende strandclubs of chique cocktailcafés. Geniet van romantische concerten onder de sterren. Het meeste nachtleven bevindt zich rondom luxueuze hotels, maar ook daarbuiten is genoeg te doen, in shishalounges, bij buurttheaters of podia met livemuziek.

Openingsbeeld: franckreporter / iStock