Welkom in de Verenigde Arabische Emiraten 


De Verenigde Arabische Emiraten staan vooral bekend om de sciencefictionachtige stad Dubai: iconische wolkenkrabbers, eilanden in de vorm van palmbomen, indoor skiparadijzen, enorme warenhuizen en luxueuze strandresorts. Maar er is buiten de glitter en glamour van Dubai nog veel meer schoonheid te ontdekken in de zes overige Arabische staten.

Een uur ten zuidwesten van Dubai ligt de hoofdstad Abu Dhabi. Deze oliestad is een bron van cultuur, sport en vrije tijd. Verderop ligt de regio Al Gharbia, waar de noordelijke gedeeltes van de Rub’ Al Khali woestijn te bezoeken zijn. Geniet hier van de magische stilte die slechts onderbroken wordt door de zachte geluiden van wuivende duinen bij Saudi-Arabië.

Ten noorden van Dubai ligt de stad Sharjah. Deze stad staat bekend om zijn kunst en monumenten. Kleine steden zoals Ajman en Umm Al Quwain geven een beeld van het verleden en Ras Al Khaimah grenst aan de indrukwekkende bergen van Hajar. Wie wil zwemmen en duiken kan richting Fujairah reizen en verkoeling vinden in de heldere Golf van Oman.

Openingsbeeld: daniloforcellini / iStock