In Libanon zijn er veiligheidsrisico's en geldt er in bepaalde regio's een negatief reisadvies. Lees het recente reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Welkom in Libanon


Deze Mediterraanse natie heeft zowel Arabische als Westerse kenmerken. Religie, cultuur en familie zijn belangrijk in Libanon, maar helaas is er vaak sektarisch geweld. Hierdoor staan er soms mensenlevens op het spel, wat het landschap en het eenheidsgevoel van Libanon beschadigt.

Dit land bezit daarentegen wel een wereldberoemde nationale keuken, veel sprankelende strandoorden en de bruisende stad Beiroet. Het is het land van vurige oratoren en voetsoldaten van Hezbollah. Palestijnse en Syrische vluchtelingen schuilen er in grote getale. Libanon is getraumatiseerd door de burgeroorlog, invasies en terroristische aanvallen. Toch blijft de schoonheid van dit land indrukwekkend: de prachtige berguitzichten, majestueuze oude ruïnes en het hartelijke volk. Libanon biedt zijn reizigers zowel inspiratie als lekker eten. Je zult hier hoe dan ook genieten.

Openingsbeeld: jcarillet / iStock