Welkom in Haifa


Haifa is een van de meest schilderachtige steden in het Midden-Oosten. De uitzichten vanaf de top van het majestueuze Karmelgebergte (546m) zijn adembenemend, vooral vanaf de Baha’i-tuinen. Bijna overal waar je kijkt in de stad zijn er interessante, mooie stadse landschappen, waarvan vele afkomstig zijn uit de late Ottomaanse periode en de periode van het Mandaatgebied Palestina (veel Bauhaus).

Haifa werd onder Britse planologen oorspronkelijk bedoeld als de belangrijkste haven en het belangrijkste transportknooppunt van de Levant. Dankzij treinrails en een olieleiding staat Haifa in verbinding met een achterland dat zowel Trans-Jordanië als Irak omvat. De visie van de Britten kwam tot een abrupt einde in 1948, toen een groot deel van de Arabische inwoners van Haifa werden verbannen of op de vlucht sloegen. Tegenwoordig leven Joden, Christenen en Moslims in Haifa grotendeels vreedzaam naast elkaar en is de stad trots op haar modelstatus voor Joods-Arabische co-existentie.

Haifa - de op twee na grootste stad in Israël - ligt op gelijke afstand (iets meer dan 40 km) van Caesarea, Nazareth en, aan de Libanese grens, Rish HaNikra. Dit maakt de stad een uitstekende basis om Galilea per auto te ontdekken.

Openingsbeeld: Drazen Lovric / iStock

 

Laat je inspireren