Wonderlijke wateren: Lagune van Aitutaki

Redactie Lonely Planet

Idyllische zwemgrofte, aantrekkelijke meren en dromerige baaien. De wereld kent veel verschillende geweldige waterervaringen, zoals de Lagune van Aitutaki. 

Aitutaki betekent ‘klein paradijs’. En die naam kon niet beter gekozen zijn, want de enorme lagune in het midden van deze minuscule archipel in de Grote Oceaan is volgens velen de mooiste ter wereld. Met zijn kristal- heldere, warme en ondiepe (gemiddeld 5 m) water en de constante wind is de onvoorstelbaar turquoise lagune een ideale plek om te leren kitesurfen. En dat is nog maar één van de vele dingen die je hier kunt doen. Erg populair is een snorkelexcursie per boot, die enkele van de veertien kleine motu (eilandjes) aandoet die aan de oostelijke rand van de lagune liggen. Je kunt ook een kajak huren, een duiktrip maken naar het rif buiten de lagune of gewoon lekker luieren op het glinsterend witte zand bij je resort.

Land Cookeilanden • Regio Aitutaki • Type lagune • Activiteiten zwemmen, snorkelen, kajakken, kitesurfen, scubaduiken • Geschikt voor kinderen ja

Hoe kom ik bij dit paradijsje?

Vanaf Rarotonga, het hoofdeiland van de Cookeilanden, is het 50 minuten vliegen. Er vertrekken vanaf Rarotonga ook dagcruises.

Waar kan ik overnachten?

Alle resorts op Rarotonga zijn fantastisch om te verblijven. De meeste liggen aan de westkust van het eiland.

Kun je hier goed snorkelen?

Jazeker. Je kunt het best een boottocht door de lagune boeken omde mooiste snorkelplekjes te bereiken.

Zitten er haaien in de lagune?

Haaien worden gelukkig zelden gespot in de lagune. Het is veel waarschijnlijker dat je schildpadden ziet, of kleurige reuzenschelpen tussen het koraal.

Is er verder nog iets te doen op Aitutaki?

Je kunt de Punarei Cultural Tour doen om iets te leren over de geschiedenis van het eiland.

Openingsbeeld: Aurora Photos / AWL Images