Probeer eens iets nieuws, ga op fotografietour!

Redactie Lonely Planet
Probeer eens iets nieuws, ga op fotografietour!

Reizen met een professionele fotograaf helpt je om je omgeving op een nieuwe manier te zien. En dan bedoelen we niet alleen om vijf uur opstaan voor een mooie zonsopkomst. Heb je ooit de behoefte gevoeld om je fotovaardigheden op te krikken? Maak dan een reis waarop je kunt leren van de besten. Pittoreske locaties zijn gegarandeerd, en met groepen van vaak vijf tot tien mensen kun je ook nog van elkaar leren.

 Verenigd Koninkrijk

Van de in mist gehulde kust van Dorset tot het ruige Isly of Skye, de Britse landschappen spelen de hoofdrol in Dawn 2 Dusks reizen van een tot drie dagen in lengte. De tours zijn bijzonder populair en raken snel vol, maar houd de website in de gaten voor nieuwe workshops.
dawn2duskphotography.co.uk 

IJsland

Het weidse landschap van IJsland voelt als een soort schets van de natuur en heeft een magnetisch effect op fotografen. Tours van een dag gaan bijvoorbeeld rond de Gouden Cirkel bij de hoofdstad of de vulkanen en gletsjers van schiereiland Snæfellsnes. Er zijn ook ambitieuzere tours van meerdere dagen naar meer afgelegen gebieden.
iceland-photo-tours.com

Marokko

Voor een geweldige kleurenwaaier op vliegafstand kun je bijna niet beter krijgen dan Marokko. GoLearnTo heeft een reis van zeven nachten naar de kuststad Essaouira. Je verblijft in een riad en gaat elke dag op pad om je geheugenkaart te vullen met soeks vol kruiden, helderblauwe deuren in medinastraten en subtiele variaties van duinen. 
golearnto.com

Meer fotografietours? Lees verder in het winternummer van Lonely Planet magazine, deze bestel je hier. 

Openingsbeeld: yulkapopkova / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram