Minigids: Nachtleven in San Francisco

Redactie Lonely Planet
Minigids: Nachtleven in San Francisco

Ga je gang, doe eens gek: andere steden verrassen jou misschien, maar in San Francisco verras je jezelf. Hier beginnen allerlei feesten en maatschappelijke revoluties, van bezeten goudkoortsen tot zalige hippie-happenings.

Drinken

Bourbon & Branch
bourbonandbranch.com

‘Waag het niet een cosmo te bestellen’ staat er in de huisregels van deze voormalig illegale kroeg uit de tijd van de drooglegging. Voor prijswinnende cocktails in deze bibliotheek met drank moet je het wachtwoord fluisteren (‘books’) bij de O’Farrell-ingang. Je moet reserveren voor de voorkamer en Wilson & Wilson Detective Agency, de kroeg-in-de-kroeg met noir-thema (je krijgt het wachtwoord bij het reserveren).

Last Rites
lastritesbar.com

Er is een vliegtuig neergestort op een onbewoond eiland en uit het wrak is deze fantastische tikibar ontstaan. Kom binnen door de vliegtuigdeur en ontdek een geheime junglewereld, waar tattookunstenaars en softwareontwerpers samen rumdrankjes drinken aan hutkoffertafels. Vanaf de met varens bedekte muren daagt een enorme schedel je uit om een tweede Zombie Killer te nemen.

Li Po
lipolounge.com

Trek je terug in de stoelen van rood vinyl waar Allen Ginsberg en Jack Kerouac met elkaar debatteerden over de betekenis van het leven. Ga door de nepgrot uit 1937 naar binnen en ontwijk rode lantaarns om te bestellen: Tsingtao-bier of een zoete, onvermoed sterke Chinese Mai Tai gemaakt met baijiu (rijstlikeur). Norse barmannen, alleen contant – een kroeg van wereldklasse.

Entertainment

Audium
audium.org

Luister in totale duisternis naar een uniek muziekinstrument: een auditorium dat in 1962 is gebouwd als een levend geluidsbeeld. Meditatieve tonen bouwen op tot sci-fi-geluidseffecten en gaan dan over in vreemd aandoenlijk Moog-synthesizer-gepiep. Een typisch San Franciscaanse ervaring die je in andere staten brengt.

Beach Blanket Babylon
beachblanketbabylon.com

Sneeuwwitje is op zoek naar haar prins in San Francisco: wat kan er mis gaan? Deze musical-komedieshow en parodie op Disney loopt al sinds 1974, maar het stuk zit vol groffe, actuele grappen (toeschouwers moeten minstens 21 jaar zijn, behalve bij de ochtendvoorstellingen op zondag) – en de pruiken zo groot als praalwagens zijn adembenemend.

Bottom of the Hill
bottomofthehill.com

De voet van Potrero Hill staat bovenaan de rocklijst met punklegendes als de Avengers, Pansy Division en Nerf Herder, naast nieuwkomers die alleen al om hun naam de moeite waard zijn (Playboy Manbaby, The Regrettes, Sorority Noise). Het binnenhof hangt vol affiches en wordt geregeerd door een kat die liever muziek heeft dan mensen – helemaal punkrock.

Slapen

Goedkoop
Yotel San Francisco
yotel.com

Dit chique hotel, nieuw in het oude Grant Building, is een primeur aan de westkust voor Yotel, een keten die staat voor compact en nieuwe technologie. Overal wordt tijd en ruimte bespaard, van de balies waar je zelf incheckt tot aanpasbare “smart beds" (die ook banken kunnen worden) en speelse “sky cabins” (knusse slaapkamers met entresol, lange matrassen en flatscreen-tv’s).

Gemiddeld
Chateau Tivoli
chateautivoli.com

Deze vergulde villa met torens is al sinds 1892 de bron van buurtgeruchten en ontving Isadora Duncan, Mark Twain en (naar verluidt) de geest van een Victoriaanse operadiva. De negen met antiek gevulde kamers en suites zijn erg romantisch; de meeste hebben badkuipen op klauwpoten, maar twee ervan delen een badkamer. Geen lift en tv’s.

Luxe
Orchard Garden Hotel
theorchardgardenhotel.com

Het eerste LEED-gecertificeerde, milieubewuste hotel van San Francisco gebruikt duurzaam geteeld hout en gerecyclede stoffen in zijn rustgevende kamers. En je hoeft geen comfort in te leveren voor je geweten: de kamers hebben onverwacht luxe details, zoals uitstekende donskussens en lakens van Egyptisch katoen. Breng een toost uit bij zonsondergang met een cocktail op het dakterras.

De volledige minigids lees je in het oktobernummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen. 

Openingsbeeld: 


Volg Lonely Planet op Instagram