Minigids: Eten in Tallinn

Redactie Lonely Planet

Tallinn is een unieke mix van eigenzinnig modern en sprookjesachtig middeleeuws. De stad vliegt grotendeels onder de culinaire radar, maar er gebeurt op het gebied van eten een boel – en nog goed geprijsd ook.

Farm
restaurant.farm

Naast het everzwijn zie je geen andere van de opgezette dieren in de etalage (een wolf, een vos en meer) op het menu, maar wel gegrild ossenhart, Saaremaa-hert en ander bijzonder vlees. De ingrediënten komen van de beste Estse boerderijen en de aankleding en het personeel zijn van de bovenste plank.

F-Hoone
fhoone.ee

Dit avantgardistische café in het industriële Building F van het Telliskivicomplex biedt een kwaliteitsmenu met pasta, hamburgers, soep, salade en desserts. Maak een keuze uit het grote aanbod speciaalbier en reserveer een tafel op een drukke weekendavond.

Moon
restoranmoon.ee

Moon (papaver) is heel constant het beste restaurant in het steeds hippere Kalamaja en een parel van Tallinn, waar ze Russische en bredere Europese invloeden prachtig combineren. Het personeel is uiterst vriendelijk en attent, de inrichting is bijzonder en getuige gerechten als piroshki (kleine pasteitjes) en de verrukkelijke Kiev-kip is de keuken evenzeer toegewijd aan genot als aan technische vaardigheden.

Must Puudel
facebook.com/mustpuudel

Met eclectische retromeubels en een even breed muziekaanbod, een terras op de binnenplaats, heerlijke koffie, ruime openingstijden en soms livemuziek en dj’s is de ‘Zwarte Poedel’ het hipste café van het oude centrum. Het is ook charmant, uitnodigend en ze bereiden er geweldige cocktails en simpele maaltijden.

NOP
nop.ee

Dit deli-café is een magneet voor locals, gevestigd in een oud Baltisch vakwerkhuis ver weg van de toeristen. Het decor bestaat uit witte muren, houten vloeren en een kinderhoek; de actie wordt gevormd door onvergetelijk eten als latkes met kimchi en hele kip gemarineerd in limoncello.

Slapen

Goedkoop
Welcome Hostel
welcomehostel.ee

Stijlvolle bedden, bakstenen muren, hoge plafonds en moderne meubels uit het midden van de vorige eeuw maken dit hostel, in de wijk Rotermann, een uitstekende keus in de goedkopere klasse. De 26 kamers zijn voor twee tot elf mensen en elke verdieping heeft een complete keuken. Er zijn snacks en drankjes en in de buurt vind je allerlei restaurants.

Gemiddeld
Villa Hortensia
hoov.ee

Hortensia, gevestigd aan de pittoreske Meistrite Hoov (Meestershof), heeft vier studio’s met keukentjes en toegang tot een gedeelde lounge, maar de twee grotere appartementen zijn echt geweldig, met balkons en een hoop karakter. ’s Zomers kunnen ze heet worden en het café is open tot middernacht, dus pak oordopjes in als je graag vroeg naar bed gaat. 

Luxe
Hotel Cru
cruhotel.eu

Achter de fraaie, blauwe gevel van dit hotel vind je 15 rijk ingerichte kamers in een doolhof van gangen. In alle kamers wordt goed gebruikgemaakt van originele 14de-eeuwse details als houten balken en kalksteenmuren, maar de goedkoopste zijn een beetje krap. Het bijbehorende restaurant is een van de beste van Tallinn.

Je vindt de volledige minigids in het februarinummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen

Openingsbeeld: RossHelen / iStock