Minigids: eten en drinken in Rome

Redactie Lonely Planet
Minigids: eten en drinken in Rome

De straten en piazza’s van de Eeuwige Stad staan vol trattoria’s, restaurants, pizzeria’s en wijnbars. Ontdek Rome door de lens van haar keuken; als je je overweldigd voelt, kun je de menulegenda in deze gidsgebruiken als hulp.

Eten

Ai Tre Scalini Italiaans €€
(facebook.com/aitrescalini; Via Panisperna 251)

De “Drie Trappen”is al populair sinds 1895 en is altijd druk, dus erstaatvaak een rij bijde paarse deurte wachten. Geniet van een uitgebreide selectie kaas, salami en gerechten als polpette al sugo

en spoel het weg met een goedglas wijn of bier.

Amando al Pantheon Romeins €€
(armandoalpantheon.it; Salita dei Crescenzi 31)

Lokale fijnproevers worden aangetrokken door de toewijding aan de ouderwetse Romeinse keuken en de gezellige sfeer. Het restaurant zit er al 50 jaar en reserveren is essentieel.

I Dolci di Nonna Vincenza café €
(dolcinonnavincenza.it; Via Arco del Monte 98a)

Deze fantastische gebakszaak brengt de smaken van Sicilië naar Rome. Bekijk de dolci

(zoete taartjes) in de oude houten kasten en ga dan naar de bar om te genieten van de selectie romige, luchtige en kruimelige taartjes en met ricotta gevulde cannoli.

Imágo Italiaans €€€
(imagorestaurant.com; Piazza della Trinità dei Monti 6)

Het prachtige uitzicht vanuit dit dakrestaurant strekt zich uit tot de enorme koepel van de Sint-Pietersbasiliek. Een goede aanvulling hierop zijn de gewaagde creaties van chef-kok Francesco Apreda, die hem een Michelinster opleverden.

Drinken

Anticafé Roma €
(anticafe.eu/roma; Via Veio 4B)

Bij Anticafé hoef je niet te betalen voor je drankjes. In plaats daarvan betaal je voor de tijd die je er bent, met een steeds lager uurtarief. Binnen mag je doen wat je wilt: de wifi gebruiken, bordspelletjes spelen, lezen op de bank, drinken. Je kunt je eigen consumpties meenemen, maar er is ook een bar met gratis drankjes en snacks.

Antico Caffè Grecco €€€
(anticocaffegreco.eu; Via dei Condotti 86)

Het oudste café van Rome, open sinds 1760, ziet er nog steeds hyperelegant uit: obers in zwarte jacquets, scharlaken veloursbehang en vergulde spiegels met ouderdomsvlekken. Dat zie je terug in de prijzen, hoewel staan goedkoper is.

Il Palazzetto €€
(hotelhasslerroma.com; Vicolo del Bottino 8)

Er is geen terras met zulk goed uitzicht op de Spaanse Trappen in combinatie met een professionele cocktail. Neem de lift vanuit de onopvallende ingang aan de nauwe Vicolo del Bottino of de trap naar de bar, boven aan de Spaanse Trappen. Alles is in de buitenlucht, dus de bar is alleen open als het droog is.

Il Sorì €
(ilsori.it; Via dei Volsci 51)

Elk plakje salami en stukje kaas komt van de beste ambachtelijke en kleinschalige producenten van Italië bij deze wijnbar en bottega

(winkel) voor fijnproevers. Het is op zich al een memorabele drink- en eetervaring, maar er zijn ook interessante en bijzondere wijnproeverijen, thema-avonden, ontmoetingen met producenten en andere evenementen.

Slapen

Althea Inn €
Voor de simpele genoegens
(altheainn.com)

Deze vriendelijke b&b in een appartementencomplex bij de Aureliaanse Muur biedt waar voor je geld en ligt dicht bij de bars en restaurants van Testaccio. 

Arco del Lauro €€
Voor buurtcharme
(arcodellauro.it)

Dit pension aan een rustige klinkerstraat in Trastevere heeft zes nette, witte kamers die comfortabel en ruim zijn.

Argentina Residenza €€
Voor een stijlvolle nacht
(argentinaresidenza.com)

Argentina Residenza is een chique, aantrekkelijk geprijsde uitvalsbasis en een moderne oase in het hart van het oude centrum.

Je vindt de volledige minigids in Lonely Planet magazine editie 26, deze kun je hier bestellen.

Openingsbeeld: maroznc / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram