Hotelreview Masseria Le Carrube in Puglia

Redactie Lonely Planet
Hotelreview Masseria Le Carrube in Puglia

Als je hongerig naar deze traditionele boerderij gaat, vertrek je tevreden en een stuk zwaarder.

Waar verblijf ik?

Deze voormalige boerderij (‘masseria’ betekent boerenhoeve) ligt aan een bultig pad door olijfboomgaarden en cactusvijgen op de helft van de ‘hiel’ van de Italiaanse laars. Wit gestucte gebouwen staan rondom een fraai binnenhof met een knoestige johannesbroodboom in het midden.

Klaar voor de rondleiding!

Het hart van het hotel bestaat uit een hoge dinerruimte met in het midden een originele olijfpers. Aan het plafond hangen olielampen en langs de muren vind je zulke grote haarden dat je in een ervan zelfs kunt eten. Met slechts acht slaapkamers en zeven suites voelt Masseria erg huiselijk. De kamers zijn rustiek, met zandkleurige steenvloeren, boerenmeubels en onbedekte gloeilampen. Onze kamer op de bovenverdieping had een gewelfplafond en een enorm privéterras met uitzicht op de Adriatische Zee.

Wat is er te doen?

Masseria Le Carrube is heerlijk rustig – het enige geluid komt van libelles en kolibries die door de bougainville schieten en van zwaluwen die overvliegen – dus waarschijnlijk wil je niets anders doen dan jezelf verliezen in een goed boek. Profiteer van de bediening aan het zwembad door een Peroni of een zelfgemaakte limonade te bestellen. Wij genoten van een avondwandeling langs de oude olijfbomen rond de boerderij, waarvan sommige meer dan 1000 jaar oud zijn en allemaal een eigen verhaal lijken te hebben. Het is heerlijk om te verdwalen in de nauwe steegjes van de nabije stad Ostuni en op zoek te gaan naar de kathedraal.

Kamers vanaf €150; masserialecarrubeostuni.it

De volledige review lees je in het juninummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen. 

Openingsbeeld: Masseria Le Carrube


Volg Lonely Planet op Instagram