Hiken langs Hadrian’s Wall

Redactie Lonely Planet

Deze oude Romeinse muur in Noord-Engeland was de inspiratie voor The Wall in Game of Thrones en voert door epische landschappen. Hadrian’s Wall Path is een lange afstands-wandelpad waarmee je in 9 dagen de gehele lengte van de muur kunt afleggen. 

De verdedigingswerken aan de toenmalige noordrand van het Romeinse rijk zijn wat verweerd geraakt in de afgelopen 1900 jaar, maar het landschap is nog steeds even overweldigend als toen hier soldaten in forten de horizon afspeurden naar gevaar. De Muur van Hadrianus loopt dwars door Noord-Engeland net ten zuiden van de Schotse grens en voert van de Ierse Zee aan de westkust naar de Noordzee aan de oostkust.

Wandelend over Hadrian’s Wall Path volg je de eeuwenoude muur en kom je onderweg oude Romeinse vestigingen en ruïnes tegen. Onderweg heb je de keuze uit knusse b&bs, hostels en pubs om te overnachten. De gehele lengte van het pad is 135 kilometer, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een deel van het pad te bewandelen.

Meer mooie lange afstands-wandelpaden ontdekken? Lees dan het oktobernummer van Lonely Planet magazine, hier te bestellen

Openingsbeeld: RichLegg / iStock