Het ijs op! Dit zijn de mooiste schaatsbanen van Europa

Redactie Lonely Planet
Het ijs op! Dit zijn de mooiste schaatsbanen van Europa

Het is weer zover, schaatsbanen openen massaal op pleinen, markten en in parken. Dit zijn een aantal van onze favoriete schaatsbanen in Europa waar je je even Sven Kramer waant, of je achterwerk kunt opleuken met wat mooie blauwe plekken.

Londen

Tijdens de War of the Roses en de Peasants' Revolt werden de muren van de Tower of London al belegerd; tegenwoordig zijn het legers van schaatsers met warme mutsen die hier de dienst uitmaken (€16,50 toweroflondonicerink.co.uk). Je kan hier terecht vanaf 17 november t/m 2 januari.

Stockholm

De Vasaparken schaatsbaan in Stockholm is de grootste van Scandinavië. De baan staat in een park in het noorden van de stad en is ontzettend populair onder locals en ijshockeyteams. Het beste van alles: het is gratis! Je moet wel je eigen schaatsen meenemen (visitstockholm.com).

Rotterdam

Dit jaar kun je naar hartenlust rondjes schaatsen op de schaatsbaan in Het Park bij de Euromast in Rotterdam van 8 december t/m 7 januari. Als je uitgeschaatst bent geniet je in het weekend van een cultureel programma op het Winterterras (€5, kinderen €3,50; ijsvrij.nl.

Meer ijspret? Dit artikel komt uit het wintermagazine van Lonely Planet. Bestel hem hier!

Openingsbeeld: coldsnowstorm / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram