De high tea met een twist!

Redactie Lonely Planet

Het menu voor de high tea kent zijn klassiekers, maar deze inventieve variaties gaan iets verder dan de gebruikelijke scones.

Niets gaat boven een heelijk kopje thee als het weer wat minder is. Vooral de Britten zijn fan van de traditionele manier, maar het kan ook anders!

Edinburgh

Je kunt het bijna niet mooier krijgen dan bij Colonnades, een neoklassiek gebouw in de Signet Library dicht bij de Royal Mile. Kies uit hapjes als pastei met hertenvlees en rode aalbes, gekruide bitterkoekjes met pompoen en passievruchttaart. Je kunt er elke dag terecht, behalve op de meeste zaterdagen €36; thesignetlibrary.

Warwickshire

Coombe Abbey is een hotel in een buitenhuis met een grote tuin, net ten oosten van Coventry. Er zijn twee menu's; het Knight-menu omvat onorthodoxe gerechten als Schotse eendeneieren en luxe worstenbroodjes. Je krijgt er ook een halve pint Coombe ale bij €27,50; coombeabbey.

Liverpool

In dit voormalige vertrekpunt in Liverpool van trans-Atlantische overtochten serveert Cuthbert's een “New Yorkse” high tea met minihotdogs en -cheeseburgers, subs met pastrami en als toetje cannoli en cheesecake. Er zijn ook een vegetarische versie met een falafelburger en wat traditionelere menu's. Vanaf €23; cuthbertsbakehouse

London

Het Sanderson Hotel in London duikt met hun high tea “Mad Hatter” in het beroemdste theekransje uit de literatuur. Verwacht creatieve gerechten als wortelmeringue, banana bread-and-butterfly en een drink-mij-drankje, met tikkende klokken en menukaarten in oude boeken. Vanaf €58; morganshotelgroup.com

Dit artikel komt uit het oktobernummer van Lonely Planet. Voor meer leuke uitjes kun je dit nummer hier bestellen

Openigngsbeeld: laughingmango / iStock