Als Tarzan in de jungle in Costa Rica

Redactie Lonely Planet

Groener, groener, groenst. Costa Rica is met weelderige regenwouden, actieve vulkanen en vele watervallen de ultieme natuurbestemming. Ontdek het Parcque Nacional Volcán Arenal als een heuse Tarzan.

Parque Nacional Volcán Arenal is vernoemd naar een kegelvormige, actieve vulkaan, die zich sinds een jaar of zeven rustig houdt. Met de Sky Tram stap je in een open gondel en zweef je via een kabelbaan steil omhoog door het regenwoud. Je stapt uit op een platform waar je een prachtig uitzicht hebt over het park en de vulkaan. Op 1.250 meter hoogte is dit tevens de plek waar je kunt beginnen aan een zipline-avontuur.

Een meisje glijdt naar beneden aan de zipline | Foto: THEPALMER / iStock

Er is vanaf het platform van Sky Trek een parcours van maar liefst zeven ziplines uitgezet. Hangend in een klimgordel vlieg je als Tarzan aan zijn lianen met een snelheid van bijna zeventig kilometer per uur over de woudreuzen en ravijnen. Een duizelingwekkende ervaring waarbij je het regenwoud op een unieke manier leert kennen. Na twee uur zweven door de jungle sta je weer veilig met beide benen op de bosbodem. Maar het avontuur is nog niet over!

Beleef een enerverende wandeling door de jungle tijdens de Sky Walk. Spectaculair zijn de hangbruggen die zijn aangelegd in de boomkruinen. Ze bieden je een uniek kijkje op het regenwoud. Tijdens de hike kom je oog in oog te staan met het wild dat hier leeft: apen, toekans en vele andere vogels, maar ook slangen en spinnen. Voor meer dieren breng je een bezoek aan het ecopark Arenal Natura. Badderen in een van de vele natuurlijke hotsprings die je in de omgeving van het park kunt vinden, vormt de perfecte afsluiting van je bezoek aan hotspot Arenal.

Make it happen

VLIEGEN: Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks en – tevens vanaf Brussel – met o.a. Delta of Lufthansa via een tussenstop naar hoofdstad San José. vanaf €252; skyscanner.nl.
INFORMATIE: visitcostarica.com is het startpunt van jouw bezoek aan Costa Rica.

ACTIVITEITEN: Bij Sky Adventures boek je de Sky Trek – naar boven met de Sky Tram en met ziplines naar beneden – voor €70 en de Sky Walk voor €35. skyadventures.travel. Een ticket voor het Arenal Natura Ecological Park is er vanaf €18. arenalnatura.com Badderen in Eco Termales Fortuna kun je vanaf €30 ecotermalesfortuna.cr.

Dit artikel komt uit het laatste nummer van Lonely Planet Traveller. Bestel hem hier!

Openingsbeeld: Timo de Boer / Lonely Planet