3x Podcasts om bij weg te dromen

Redactie Lonely Planet

Podcasts zijn razend populair en een uitstekende manier om eenbrij moment of saai klusje een stuk leuker te maken. Zet de volgende keer dat je gaat schoonmaken of een wandeling maakt eens een van deze podcasts aan voor een hele hoop reisinspiratie. 

Reisgenoten (NL)

Radiomaker Niels de Jager en reisjournalist Daisy Scholte maken samen de podcast Reisgenoten. Als fervent reizigers geven ze praktische tips en inspireren ze luisteraars om hun volgende trip te boeken. Ook stellen ze belangrijke vraagstukken aan de kaak zoals de huidige coronacrisis en vliegschaamte. 

The Journey (ENG)

Deze internationale podcast wordt gemaakt door KLM. Iedere aflevering draait om iemand wiens reis een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Reis mee over de ijzige vlaktes van Alaska, de drukke straten van New Delhi of de zanderige dorpen van Kenia. 

Along with Annika (NL)

In haar podcast Along With Annika neemt oud-verslaggever / redacteur bij Radar je mee op haar reis over de Centraal-Aziatische Zijderoute. Ze geeft niet alleen een inspirerend beeld van de prachtige natuur onderweg, maar spreekt ook met de plaatselijke bevolking over maatschappelijke onderwerpen zoals religie, corruptie en de liefde. 

Meer podcasts vind je in het juninummer van Lonely Planet magazine, bestel 'm hier. 

Openingsbeeld: Film / iStock