3x Familie avonturen

Redactie Lonely Planet
3x Familie avonturen

Voeg een beetje (of heel veel) avontuur toe aan je reis met het gezin. Wij geven drie ideeën voor bijzondere en originele ervaringen. 

Slaap in een boomhut

Bedtijd is meestal wanneer een dag vol avontuur ten einde komt, maar niet als je in een boomhut slaapt. Elk van de negen hoogpotige verblijven van Baumhaushotel Solling in Duitsland zit verstopt in zijn eigen oase van groen en geeft je het gevoel even helemaal van de radar te zijn (maar mét verwarming en elektriciteit). Er is een meer waar je heerlijk kunt varen of zwemmen en verderop ligt het natuurpark Solling-Vogler, voor ommetjes met de kleintjes of flinke tochten met de oudere kinderen. Sluit je dagen af met een barbecue vol Saksische worsten en verhalen rond het kampvuur.
Vierpersoons boomhut vanaf €155; baumhaushotel-solling.de

Kajakken en kamperen

De kloven van de Ardèche in Frankrijk vormen een fantastisch decor voor een epische familiereis. Vul je kajaks met kampeer- en picknickspullen en ga twee dagen stroomafwaarts. Je navigeert langs langs stroomversnellingen en onder de natuurlijke rotsbrug Pont d’Arc door. Geniet dan van een barbecue onder de sterren. Daarna kun je gaan klimmen, abseilen of gewoon lekker rondhangen.
Twee dagen vanaf €50 per volwassene, €28 per kind; oceanidecanoe.com/nl

Kampeer in de woestijn

Je hebt geen duizend-en-één nacht nodig, zeven nachten zijn voldoende voor een prachtig avontuur in Oman. De meest onvergetelijke nacht breng je door bij een bedoeïens gezin in de Wahibawoestijn. De kinderen zullen verrukt zijn van het sandboarden en de kamelenritjes. ’s Avonds dineer je onder de sterrenhemel met vallende sterren en satellieten. De andere dagen breng je door in de hoofdstad Muscat en aan de kust, waar je naast dolfijnen en schildpadden spotten, ook kunt snorkelen en strandkamperen.
Acht dagen vanaf €2135 per volwassene, €2035 per kind; keadventure.com

Je leest alle 100 avonturen in het novembernummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen. 

Openingsbeeld: me dank aan Baumhaushotel Solling


Volg Lonely Planet op Instagram