3 x compleet wilde avonturen

Redactie Lonely Planet
3 x compleet wilde avonturen

Voeg een beetje (of heel veel) avontuur toe aan je reis op zoek naar wilde dieren. Wij geven drie ideeën voor bijzondere en originele ervaringen. 

Kom dicht bij ijsberen

Churchill is een pelshandelspost geweest, een militaire basis en een haven, maar staat tegenwoordig meer bekend om zijn natuur. Het stadje betitelt zichzelf als de “ijsbeerhoofdstad van de wereld”. Nergens op aarde kun je ijsberen met zoveel regelmaat en in zulke grote aantallen van zo dichtbij bekijken. Je kunt ze observeren vanuit een helikopter of vanaf toendrabuggy’s die het barre landschap van sneeuw, rotsen, poolwilg en bevroren water trotseren. Vijfdaagse rondreis vanaf €3180; frontiersnorth.com.

Volg de sardientjes

Zuid-Afrika heeft bepaald geen tekort aan wilde supersterren, waaronder de zuidelijke witte neushoorn en de mensenhaai. Maar misschien wel het grootste natuurspektakel van het land komt van de bescheiden sardine. Ongeveer tussen mei en juli migreren miljoenen sardines langs de oostkust om de voedingsrijke stroming te volgen. Scholen van soms wel zes kilometer lang trekken allerlei roofdieren aan, van Brydevinvissen, koperhaaien en Kaapse jan-van-genten tot dolfijnen en zwartvoetpinguïns. Driedaags duikarrangement met volpension vanaf €1064; offshoreportstjohns.com.

Rondhangen met luiaarden

Als je echt wilt ontspannen tijdens je volgende vakantie, dan is er niets beters dan luipaarden bekijken vanuit een luxe hotel in Costa Rica. Nayara Resort, Spa & Gardens, dicht bij de vulkaan Arenal, heeft een reservaat opgezet voor de berucht langzame dieren. Het aantal luiaarden dat er leeft, is flink gegroeid sinds de aanplant van 300 Cecropia-bomen, hun voornaamste voedselbron. Tijdens je verblijf hier kun je ook kolibries, boomkikkers en ara’s zien. Vanaf €320; arenalnayara.com.

Je vindt alle 100 avonturen in het novembernummer van Lonely Planet magazine, deze kun je hier bestellen. 

Openingsbeeld: Freder / iStock


Volg Lonely Planet op Instagram