3 epische roadtrips wereldwijd

Redactie Lonely Planet

Ontdek de wereld op vier wielen met onze selectie van een aantal van de mooiste routes ter wereld. Muziek aan, zonnebril op en gaan!

De Zeven Meren-route leidt langs prachtig, gevarieerd landschap | Foto: saiko3p / iStock

Zeven Meren-Route, Argentinië

Ruim 100 kilometer

De naam zegt eigenlijk alles al: langs deze route van San Martín de los Andes naar Villa La Angostura in het Argentijnse Patagonië zie je meren, meren en nog eens meren. La Ruta de los Siete Lagos voert vlak bij de grens met Chili door nationale parken langs glinsterende wateren de bergen in. De weg is deels onverhard en neemt je mee naar de ruige natuur: azuurblauwe meren, enorme bossen en woeste rivieren wisselen elkaar af.

Mooiste stuk: Houd je ogen open voor de 20 meter hoge Cascada Vullignanco, een prachtige waterval die je kunt spotten tussen Lago Villarino en Lago Faulkner

Duur van je trip: Trek voor deze route in ieder geval een hele dag uit

Neem mee: Goede wandelschoenen om dit bergachtige gebied tijdens tussenstops te voet te verkennen

Vanaf de Furorebrug heb je fantastisch uitzicht over zee | Foto: PfeifferV / iStock

De Amalfi-route, Italië

+/- 60 kilometer

Hou het stuur goed vast, want deze route langs de kust van Amalfi is niet zomaar een weg. Gelukkig geldt: hoe smaller de wegen en hoe scherper de bochten, hoe dramatischer het uitzicht. Het lijkt misschien alsof de Amalfi-route alleen geschikt is voor glimmende en gestroomlijnde Italiaanse sportauto’s, maar ook zonder Lamborghini ben je hier zeker op je plek. Zet je zonnebril op en geniet van de warme zon op je gezicht terwijl je vanuit Sorrento de omgeving ontdekt. Het voorbijschietende landschap veranderd van imposante heuvels naar de lager gelegen, pastelkleurige gebouwen van Positano en van verborgen baaien naar uitgestrekte stranden. Spot onderweg ook de altaren voor de Maagd Maria.

Mooiste stuk: De Furorebrug tussen Praiano en Amalfi (zie foto)

Duur van je trip: zo'n 3 uur

Neem mee: Een echte Italiaanse zonnebril is natuurlijk een must!

De galerij van baobabs maakt diepe indruk | Foto: dennisvdw / iStock

Morondava naar Bekopaka, Madagaskar

+/- 200 kilometer

Madagaskar staat niet bepaald bekend om zijn goede wegen, maar als je van avontuur houdt kun je hier een unieke roadtrip beleven. Volgens Google Maps kun je de Route Nationale 8, van kustplaats Morondava tot Bekopaka, in 3 uur afleggen, maar dit is niet heel realistisch; je bent minstens een dag bezig om de circa 198 kilometer te overbruggen, maar het is je tijd zeker waard. Je rijdt over een onverharde weg, eerst door rijstvelden, maar het landschap wordt al snel droger. Onderweg passeer je kinderen op weg naar school en vrouwen in kleurige rokken die bundels hout op hun hoofd dragen. De biodiversiteit van het land strekt zich voor je uit; van de iconische baobab-bomen tot de vele unieke diersoorten. Per veerboot steek je de rivier de Tsiribihina over en de laatste etappe van de route voert je over het ruigste stuk weg, dwars door de wildernis.

Mooiste stuk: De Allée des Baobabs, waar je de gigantische baobabs kunt aanschouwen waarvan er vroeger hele bossen waren. Sommige zijn wel 600 jaar oud.

Duur van je trip: Reken op een uur of 12

Neem mee: Een jeep en een gids. Deze route is erg pittig om onbegeleid af te leggen

Openingsbeeld: dennisvdw / iStock