Snorkelen met kinderen op het Great Barrier Reef

Redactie Lonely Planet

Met de kinderen op reis naar het Great Barrier Reef – reisblogger Erin Holmes vertelt hoe.

Mia en Caius hebben 67 landen bezocht. Ze hebben in een luchtballon boven Turkije gevlogen, van kliffen in Malta abgeseild en gesnorkeld in ’s werelds een-na-grootste barrièrerif in Belize. Maar van hun thuisland Australië weten ze bijna niks. Na alle omzwervingen komen ze er eindelijk aan toe hun thuis te ontdekken. Ik ben dol op hun liefde voor reizen, avontuur én elkaar.

Op de foto helpt Mia, negen jaar, haar achtjarige broertje in zijn snorkeluitrusting. Ze zitten in de Grote Oceaan, wetsuits aan en duikbrillen op… maar flippers zijn lastig.

Direct na deze foto gingen ze onder water, van de [boot?]rand rechtstreeks het Great Barrier Reef in. Mia en Caius kennen geen angst. Caius wordt opgeschrikt door een gigantische vis, maar als hij merkt dat hij alleen op zoek is naar mensen met voedsel zwemt hij er zo voorbij. Hun beide hoofden verdwijnen onder water en ze gaan op verkenning – ze wachten niet op mij, hun moeder, die vreest dat het water te koud is.

Wat vinden zij?

Caius: ‘We gingen zwemmen! Ik herinner me dat we in een onderwaterlaboratorium gingen, dat was cool. Je kon vissen zien zonder nat te worden.’

Mia: ‘Ik werd bijna geprikt door een stuk koraal. Ik zag een gigantische vis, George genaamd; hij had dikke lippen. Er waren scholen vol kleine visjes. In de toekomst verdwijnt het Great Barrier Reef misschien, maar ik hoop van niet.’

Erin’s tips voor een bezoek aan het Great Barrier Reef

  1. Draag een wetsuit. Het water is fris en bepaald koraal kan prikken
  2. Een georganiseerde tour beviel ons; de kinderen maakten vrienden en de boot was groot genoeg om onderweg terug naar land te kunnen slapen.
  3. Bereid je voor op een lange tocht: het kost drie uur om het rif te bereiken en drie uur om terug te komen, dus neem boeken en kleurstiften mee. 

Welke reis staat er voor de familie op de planning?

Na al die reizen in het buitenland hebben we veel plezier in het ontdekken van Australië. Ik zou de kinderen graag nog meenemen naar Tasmanië of de Nothern Territory.

Lees Erin’s blog op explorewitherin.com.

Openingsbeeld: Matt Munro