In een luchtballon de wereld rond voor kinderrechten

Redactie Lonely Planet

Vier jaar lang reist de Nieuw-zeelander Andrew Parker met zijn luchtballon de wereld rond. Hij is bezig met een een inspirerend project waarmee hij culturele diversiteit wil verspreiden en het recht op onderwijs voor kinderen wil bevorderen. 

Het project genaamd Flying High for Kids startte in december 2013 en in 2018 wil Andrew 100 landen hebben bezocht. In samenwerking met UNICEF ontmoet Andrew kinderen op verschillende scholen en zijn doel is aandacht te estigen op de behoeften van kinderen in ontwikkelingslanden. In zijn project voert Andrew ook een cultureel uitwisselingsprogramma uit, waarbij kinderen uit verschillende landen met elkaar brieven kunnen schrijven. 

‘Ik had het idee om te vliegen voor een goed doel al in mijn vroege tienerjaren en het is altijd bij me gebleven. In 2010 begon ik met plannen en het was een droom die werkelijkheid werd toen ik begon aan het project. Het is een kans voor mij om mijn passie voor ballonvaarten te combineren met het inspireren van kinderen om hun dromen te volgen’, vertelt Andrew. 

Andrew probeert een sterk netwerk van verbondenheid te creëren tussen de landen die hij bezoekt. Tot nu toe heeft  hij ongeveer 25.000 kinderen bereikt. Meer informatie over zijn project en blogupdates vind je op de Flying High for Kids website

Lees ook: Ontdek de Chileense Atacama woestijn vanuit een luchtballon. 

Openingsbeeld: Flying High for kids