Welkom in Zürich


De levendige cultuur, het efficiënte bestuur en de ligging aan zowel een rivier als een meer, zorgen dat Zürich regelmatig wordt bestempeld als een van leefbaarste steden ter wereld.

Lange tijd stond deze stad bekend als een slim, hardwerkend financieel centrum, maar tegenwoordig heeft de de grootste en rijkste metropool van Zwitserland zich ook ontpopt als een van de hipste bestemmingen in Midden-Europa. De stad heeft een kunstzinnige, postindustriële rand die wordt belichaamd in zijn uitbundige zomerse Street Parade.

Een groot deel van het oude centrum, met zijn kronkelende straatjes en hoge kerktorens, is met zorg intact gehouden. Het traditionele vindt het moderne al in de eigenzinnige glas-in-loodramen van de Fraumunster, door Marc Chagall. Maar Zürich omarmt ook de hedendaagse trends, met de verbouwing van oude fabrieken naar culturele centra en creatieve nieuwe woonruimtes. Nergens zul je dat duidelijker aantreffen dan in Züri-West, het epicentrum van het nachtleven van de stad.

Buiten de stad is er ook genoeg te ontdekken: de Uetliberg met zijn wandelpaden en fantastische vergezichten, mooie stadjes aan het meer, zoals Rapperswil, en de beroemde musea in de omgeving van Winterthur.

Openingsbeeld: photogearch / iStock