Welkom in Malmö


De op twee na grootste stad van Zweden heeft een progressieve en eigentijdse uitstraling. Hier vind je het hoogste gebouw van Scandinavië, prachtige, uitgestrekte parken en grensverleggende moderne musea en een uitstekende keuken. Voeg hier de Öresundbrug (bekend van Bron/Broen) aan toe, die de stad verbindt met het hippe Kopenhagen, wat zorgt voor een dynamische samensmelting van steden.

Het is dus ook niet verrassend dat Malmö de meest multiculturele stad van Zweden is, met 150 verschillende culturen die in deze stad samenkomen tot een kleurrijk geheel. Hier vind je exotische Midden-Oosterse straatkraampjes, Italiaanse koffiecultuur en hipster skateparken die de intrinsieke Noordse terughoudendheid van de stad wat compenseren.

Zelfs het oude centrum van de stad weerspiegelt deze multiculturele geschiedenis. Het bekende Stortorget (Grote Markt) ademt eerder Hamburg dan Stockholm, terwijl het nabij gelegen Lilla Torg een stereotype uitstraling heeft, met de iconische houten Deense huisjes.

Gamla Staden (het oude stadscentrum) is het kloppende hart van Malmö. Ten oosten staat Malmöhus Slott trots in zijn begroeide parkomgeving, omgeven door een gracht. Aan de overkant van de gracht, aan de noordkant, ligt het hippe gerenoveerde havendistrict, de thuisbasis van een aantal uitstekende cafés en restaurants.

Openingsbeeld: miroslav110 / iStock