Welkom in Cardiff


Cardiff is nog maar sinds 1955 de hoofdstad van Wales en heeft deze rol daadkrachtig omarmd: de stad gaat het nieuwe millennium in als een van de belangrijke stedelijke centra van het Verenigd Koninkrijk. Tussen een oud fort (Norman Keep) en een hypermoderne waterkant lijkt het compacte Cardiff zelfs zichzelf te hebben verrast met hoe interessant de stad is geworden.

Vol goede moed en leven is de stad de 21ste eeuw ingestormd, met prachtige nieuwe architectuur in een frisse, moderne jas. Deze nieuwe zelfverzekerdheid werkt aanstekelijk: tegenwoordig trekt de stad meer dan alleen massa’s rugbyfans. Kom je in het weekend, dan zijn de straten gevuld met geroezemoes van het winkelend publiek in de winkelstraat The Hayes, gevolgd door de golven feestgedruis die uit de bruisende pubs, cafés en gelegenheden met livemuziek komen rollen.

Cardiff is ook een uitstekende uitvalsbasis voor dagtripjes naar de omliggende valleien en kust. Je kijkt je ogen uit: kastelen, stranden, interessante industriële plaatsen en oude monumenten vind je er overal.

Openingsbeeld: Nicolas McComber / iStock