Welkom in Ankara


De “andere” stad van Turkije heeft dan misschien geen opvallende Ottomaanse paleizen of koninklijke gevels, maar Ankara heeft een jonge en levendige sfeer over zich die niet wordt gehinderd door de nasleep van de geschiedenis.

Deze stad vergelijken met Istanbul heeft geen zin – de vlakke en eenvoudige omgeving zou geen nationale dichter inspireren – maar het maatschappelijke succes van deze dynamische stad wordt verzekerd door de vele studenten die er wonen en de boeiende buitenlandse ambassade.

De hoofdstad van het land heeft een opmerkelijke vooruitgang geboekt en veranderde van een stoffig gat in Anatolië tot een moderne, ontwikkelde arena voor internationale zaken. Het economische succes van Turkije wordt weerspiegeld in de booming restaurantwereld rondom Kavaklıdere en de hippe cafés van Kızılay, die veel bezocht worden door zowel studenten, als grijze koppen en zakenmannen. Hoewel het bruisende straatleven alleen al reden genoeg is voor een bezoek aan deze stad, heeft Ankara ook nog twee bijzondere monumenten die centraal zijn voor de Turkse geschiedenis: het prachtig ontworpen Museum van Anatolische Beschavingen en de Anıt Kabir, een reusachtig eerbetoon aan Atatürk, de stichter van modern Turkije.

Openingsbeeld: guvendemir / iStock

 

Laat je inspireren